internacional

Un estudi diu que la Covid afecta més a barris pobres

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Un estudi de l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) va confirmar l’impcte desigual que la Covid-19 està tenint en la capitat catalana per raons de gènere i socioeconòmiques. El treball recull dades de les dues primeres onades i revela que els barris més desfavorits de Barcelona són els que van registrar una major incidència de la malaltia i un risc més elevat de contagi per coronavirus.

En el mateix estudi també s’extreu que les dones de fins a 64 anys presenten una incidència acumulada més alta que no pas els homes. No obstant això, és el gènere masculí qui registra unes dades de mortaldat més elevades.

L’Agència de Salut Pública de Barcelona també posa al descobert els diferents patrons que va seguir la pandèmia durant les dues primeres onades a la capital catalana. En concret, en la primera onada les persones d’edat més avançada van ser les que van patir un índex de contagis de la malaltia més elevat i d’aquesta manera es va començar a evidenciar un patró desigual segons els ingressos registrats per zones de residència. Per contra, en la segona onada, la malaltia va afectar la població més jove, especialment entre els 15 i els 34 anys.

tracking