Pallarés descarta contractacions irregulars
La ministra diu que no té constància de maltractament i insta a denunciar aquestes situacions
La ministra de Funció Pública, Judith Pallarés, va descartar ahir en una compareixença que s’estiguessin produint irregularitats en les contractacions que fa el Govern i va negar que hi hagués qualsevol tipus d’abús pel que fa a la utilització de les contractacions per urgència que regula l’article 110 de la Llei de Funció Pública. “Es fan grans esforços perquè totes les contractacions es facin a través d’aquests edictes, però hi ha determinades situacions que requereixen que es facin per urgència”, va afirmar Pallarés, que va recordar que la mitjana d’un procés de selecció a través d’un edicte pot durar entre dos i quatre mesos.
D’aquesta manera, la ministra va desmentir les denúncies que va fer el Sipaag en un comunicat emès diumenge passat en què criticava l’abús de les contractacions per urgència. El sindicat feia especial èmfasi en les situacions que s’havien produït tant al COEX com a l’oficina Covid. Amdués situacions van ser qualificades per la ministra com a “excepcionals”. En el primer cas, Pallarés va indicar que “la situació de pandèmia que estem vivint no va permetre poder fer tot el procés correctament de contractació mitjançant un edicte”, i malgrat que els treballadors necessaris durant la campanya d’hivern es contracten cada any, “no hi havia temps per fer-ho amb els tràmits que requereix l’edicte”. Pel que fa a l’oficina Covid, la titular de Funció Pública va afirmar que “si hi ha un cas que exemplifica la necessitat d’urgència de contractació és l’oficina Covid”, i va explicar que veient que la situació de la pandèmia s’allarga, “per aquest motiu es va decidir contractar directament des del Govern els traçadors”, i va defensar els requisits marcats en tractar-se de perfils que havien de ser “tècnics”.
La ministra va explicar que des de l’octubre s’havien produït una seixantena d’actuacions entre contractacions i renovacions de relacions ja existents. “Hem de pensar que ara mateix, amb la nova Llei de la Funció Pública, s’estan fent moltes menys contractacions directes de les que es produïen anteriorment”, va defensar Pallarés, que va afegir que “volem treballar conjuntament amb els sindicats per tal de poder crear les borses de treball perquè les persones que hagin passat un edicte però que no han assolit la plaça puguin quedar a disposició un temps per ser contractades si hi ha necessitat”, fent un símil amb les borses de mestres amb què compta el ministeri d’Educació.
Descarta els abusos
La ministra va sortir al tall de les acusacions que va fer el Sipaag i va descartar que es produïssin maltractaments en forma d’abusos o tractes degradants entre els directors o caps d’àrea i els treballadors de la Funció Pública. “No em consta que s’hagin produït aquestes situacions que diu el sindicat”, va afirmar Pallarés, que va afegir que “les portes del ministeri sempre estan obertes i en cap cas hem mirat cap a un altre costat”. No obstant això, la ministra liberal va afegir que “en el cas que es produeixi algun tipus de situació d’aquest estil cal denunciar-ho perquè s’hi pugui actuar”. A més a més, la titular de Funció Pública va indicar que aquestes situacions denunciades pel Sipaag s’abordarien en la propera reunió que mantindrà amb els sindicats.