Els importadors de carburants demanen programes per canviar els cotxes més contaminants

Els empresaris afirmen que es destinen molts diners per a poca gent que compra vehicles elèctrics

Compte enrere per als carburantsFernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L'Associació d'Importadors i Distribuïdors de Carburants (Asidca) demana al Govern que impulsi programes d'ajuts per eliminar de la circulació els vehicles més contaminats. Els empresarisafirmen en un comunitat que si

l'objectiu del ministeri de Medi Ambient és "reduir les emissions de CO2 el que cal és destinar també ajuts a la compra de cotxes més eficients de gasolina i gasoil,tal i com es fa amb el vehicle elèctric" i asseguren que l'impacte mediambiental de les polítiques vigents per potenciar la compra de vehicles elèctrics "és molt petit".

El col·lectiu afirma que la gran gran majoria de persones que adquireixen aquest tipus d'automòbil no contaminants "tenen un poder adquisitiu mig-alt i no l'utilitzen com a vehicle principal (potser és el tercer o quart cotxe familiar)", el que suposa que el Govern està "destinant molts diners per a poca gent i per a un vehicle que farà pocs quilòmetres". L'Asidca destaca que la reducció d'emissions de CO2 amb aquests programes "és molt baixa" i queel que cal "és buscar una mesura que toqui un volum més gran de població per tal de reduir el consum" ja que això si faria disminuir la contaminació.

L'associació remarca que la mitjana d’antiguitat del parc mòbil d’Andorra és de 15 anys i "per tant és un parc mòbil vell i contaminant" i argumenta que els propietaris d'aquests vehicles no el canvien "perquè el seu poder adquisitiu no els hi ho permet,malgrat que és el cotxe principal i que fa molts quilòmetres al país". Els empresaris reclamen que si les ajudes del Govern "es destinessin a substituir

aquests vehicles per nous models de gasolina o gasoil els beneficis mediambientals, socials i econòmics serien notables".

tracking