COMUNICACIÓ

El Diari llança la primera televisió per internet del Principat

Diari TV emetrà a partir del dia 15 amb programació pròpia i retransmissions en ‘streaming’

El Diari llança la primera televisió per internet del Principat

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La primera televisió via internet d’Andorra iniciarà les emissions el 15 de març. El Diari d’Andorra llança a través de la seva web aquest nou canal, batejat com a Diari TV, que comptarà amb programació pròpia i retransmissions en directe d’esdeveniments de caràcter informatiu. “Hi ha més interès que mai en la informació. El Diari ha batut el darrer any tots els rècords pel que fa al nombre de visites i pàgines vistes i ha arribat el moment de fer el salt a l’audiovisual”, ha apuntat el director general de Premsa Andorrana, SA (Premandsa), Ignasi de Planell.

El projecte arrencarà aquest març però fa molts mesos que s’hi treballa. La pandèmia del coronavirus va canviar les prioritats i va obligar a ajornar-lo uns mesos. “Els confinaments i el teletreball van dificultar la posada en marxa d’un projecte d’aquestes característiques. La cobertura de l’evolució de la malaltia a través del Diari i la web, en un moment en què la població requeria informació constant i de qualitat, ens va obligar a destinar-hi molts recursos”, subratlla De Planell, que afegeix que s’ha produït un canvi de cultura del públic, que “cada cop valora més i està més interessat en els continguts audiovisuals”. El moment triat tampoc no és casual. El mes de maig del 2021 se celebra el trentè aniversari de l’arribada als quioscos del Diari d’Andorra, el degà de la premsa del país i també referent a internet.

Els programes s’emetran des del plató de Diari TV, situat a la seu del Diari d’Andorra, al carrer Riberaygua. Es tracta d’un espai de 30 metres quadrats, amb un polivalent set de realització, que incorpora tres càmeres robotitzades i decorats virtuals. Des del plató es llançarà tots els dilluns a les 20 hores en streaming el programa Parlem-ne, una entrevista amb personatges d’actualitat presentada per la periodista i cap de redacció del Diari Pietat Martín Vivas.

Entrevista al cap de Govern

El Parlem-ne inaugurarà formalment les emissions el dia 15 amb l’entrevista al cap de Govern, Xavier Espot, en el primer aniversari del gran confinament del març del 2020, mentre que ja hi ha confirmat el segon convidat, que serà Joan Viladomat, director general de Saetde, societat explotadora de les pistes de Pas de la Casa-Grau Roig.

La graella s’ampliarà el mes d’abril amb un nou programa setmanal en què diversos convidats analitzaran des de diversos punts de vista una qüestió de la màxima actualitat. A més a més dels esdeveniments en directe, Diari TV disposarà d’un ampli repositori que permetrà el consum de tots els espais a la carta. La microsite específica, a la qual s’accedirà a través de l’adreça www.diariandorra.ad/diariTV, donarà cabuda tant als espais propis com als enregistraments dels directes i les produccions de tercers.

El director de projectes del Diari d’Andorra i responsable de Diari TV, Toni Farrero, destaca que és un “espai obert a la societat. Volem ajudar els creadors i productors audiovisuals del país a difondre les seves obres a través de la principal plataforma d’internet del país com és l’edició digital del Diari”. En aquest sentit, apunta al caràcter “inclusiu” obert a les institucions i als protagonistes de l’actualitat, però també a la societat i als ciutadans, que són els que justifiquen “la nostra raó de ser”.

Premsa Andorrana també és conscient de les possibilitats que ofereix el plató de Diari TV, que pot ser utilitzat per a enregistraments d’empreses o particulars de continguts corporatius o programes específics.

De Planell ha volgut deixar clar que la informació és l’ADN de Premsa Andorrana, SA, tot i que hi ha voluntat d’explorar nous espais, com ara l’entreteniment, però sempre amb “la qualitat dels productes de la casa”.

La web del Diari d’Andorra no ha parat de créixer, consolidant-se com el portal de referència del país, segons la web especialitzada SimilarWeb. El 2020 es va tancar amb un total de dos milions d’usuaris i 32 milions de pàgines vistes, amb un increment del 118% i del 164% respecte de l’any precedent. El 2021 ha arrencat amb la mateixa tònica. El gener i el febrer la xifra d’usuaris ha augmentat un 94%, fins als 458.881, i les pàgines vistes han crescut un 164% respecte de l’any 2020, situant-se en 6,7 milions.

El Diari llança la primera televisió per internet del Principat

El Diari llança la primera televisió per internet del Principat

tracking