ACTUALITZACIÓ SANITÀRIA

Salut diagnostica 28 nous positius en les darreres 24 hores

Salut diagnostica 28 nous positius en les darreres 24 horesFernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El ministeri de Salut va informar ahir a través d’un comunicat del diagnòstic de 28 nous positius per coronavirus, una xifra que augmenta el total d’afectats pel virus des de l’inici de la pandèmia a 10.976 casos. D’altra banda, hi ha 300 malalts actius, 24 més que en l’actualització sanitària de dimecres passat. Aquest increment s’explica perquè en les dar­reres 24 hores només hi ha hagut quatre altes mèdiques. Per tot plegat, hi ha un total de 10.564 persones recuperades que ja han superat el virus. En el capítol de defuncions no es va haver de lamentar cap pèrdua durant la jornada d’ahir i la xifra de víctimes mortals es manté en 110 decessos.

Respecte a la pressió sobre el sistema sanitari, actualment hi ha 18 pacients ingressats per Covid-19 a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell, un més que dimecres. Del total d’infectats, onze es troben a planta i sis romanen a la unitat de cures intensives.

D’aquests, només un no requereix l’assistència de la ventilació mecànica. A més, a l’àrea Covid d’El Cedre, destinada a atendre padrins amb la malaltia, no hi ha cap ingressat. Paral·lelament, durant la jornada d’ahir es van administrar un total de 21 vacunes, corresponents a la segona dosi del fàrmac de Pfizer. Pel que fa a la pressió sobre el sistema educatiu, hi ha onze aules amb vigilància activa –dues de manera total i nou de manera parcial– i setze classes es mantenen sota vigilància passiva.

El brot d’Arinsal i el Tarter

Cal recordar que els principals focus de transmissió del virus segueixen actius al país i sumen ja un total de 57 contagiats, segons va informar dimecres en roda de premsa el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet. En el brot d’Arinsal hi ha 29 positius i “es preveu que la xifra augmentarà els propers dies”, mentre que en el brot del Tarter hi ha 28 positius “i sembla que estem a les acaballes de la cadena epidemiològica”.

tracking