reportatge

Foc il·legal al berenador

El vandalisme contra mobiliari i espais públics continua i després dels episodis de Sant Julià i Encamp ahir la víctima que clamava “civisme” era Andorra la Vella. Els darrers dies zones com el berenador de la Comella han patit pels brètols.

Foc il·legal al berenadorCOMÚ ANDORRA LA VELLA

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Això és diversió?”, es demanava ahir el comú a través del compte de Twitter mostrant fotografies dels desperfectes. El balanç de danys eren destrosses a l’accés a la zona de Prat Primer i el parc del Cedre, dispensadors de gel hidroalcohòlic fets malbé, l’interior d’un lavabo amb pintades i focs il·legals al berenador de la Comella, clausurat per la pandèmia, però una prohibició que no va aturar els incívics. A més, per fer foc van seguir fent mal, usant fusta arrencada de les baranes del recinte. Tot un seguit de destrosses que la corporació ha constatat els darrers dies i que procediran a arreglar els serveis comunals de Medi Ambient amb recursos propis.

“Civisme. La parròquia és de tots”, clamava el comú després d’uns dies en què les notícies sobre danys intencionats a la propietat pública s’han succeït. Primer va ser Sant Julià i després Encamp, que va valorar els danys ocasionats per dos turistes espanyols en més de 18.000 euros. Els dos joves van ser detinguts i la fortuna per a les arques comunals és que van sufragar el cost dels danys provocats per una trentena de pintades. La corporació va retirar la querella que havia interposat pels fets.

A Sant Julià la víctima ha estat doblement el berenador del coll de la Plana. Després de gastar-se 17.000 euros per arreglar el que havien destrossat, amb taules i bancs fets malbé i diverses pintades, els brètols van tornar-hi. Així que el cònsol major de la parròquia, Josep Majoral, va advertir aquesta setmana que s’instal·laran càmeres de seguretat al recinte per poder enxampar els culpables si es tornen a reproduir fets similars. Una de les problemàtiques associades a aquests fets és la dificultat per trobar-ne els responsables, excepte que, per exemple, en facin ostentació a les xarxes, com va succeir els darrers dies amb els brètols que van provocar danys en un centre comercial i ho van penjar.

A la parròquia laurediana, a més, estan arreglant des de fa algunes setmanes senyalitzacions de camins de la parròquia que incívics havien fet malbé o bé que havien canviat de direcció amb el risc de provocar que excursionistes es desorientin. Una brometa amb molt poca gràcia.

Foc il·legal al berenador

tracking