pandèmia mundial

Espot veu “lògic” incloure Andorra en el confinament de Catalunya

El cap de Govern assegura que la situació del país “justifica que es pugui fer amb garanties”

Espot veu “lògic” incloure Andorra en el confinament de CatalunyaFernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

En el marc de la conferència Andorra i el món: l’endemà de la pandèmia, el cap de Govern, Xavier Espot, va afirmar en declaracions prèvies a l’acte organitzat pel Cercle d’Economia de Barcelona que seria “una conseqüència lògica” que si la Generalitat de Catalunya declara el confinament perimetral a tota la comunitat autònoma també hi estigués inclosa Andorra, tenint en compte que ja existeix una “permeabilitat” entre l’Alt Urgell i el Principat. Per tant, Espot va emplaçar-se “a estar atents” davant d’aquesta eventual possibilitat que cada vegada va prenent més forma entre les autoritats catalanes. Sobre aquesta qüestió, el cap de Govern va assegurar que la situació epidemiològica actual d’Andorra “justifica que això es pugui dur a terme amb absolutes garanties”.

En aquest sentit, Espot va recordar que aquesta demanda ja es va fer per les dates nadalenques, tot i que en aquell moment les vies diplomàtiques no van resultar fructíferes atès que els turistes catalans no van poder visitar el país. “Ho hem tornat a posar damunt la taula, farem tot el que sigui necessari amb la Generalitat i el govern espanyol perquè pugui ser així”, va assenyalar Espot, que va destacar que l’assimilació d’ambdós territoris és una qüestió “d’interès comú”.

Per la seva banda, la portaveu del Govern català, Meritxell Budó, va explicar ahir que “tot apunta” que el confinament comarcal “s'aixecarà ben aviat”, sempre i quan les dades epidemiològiques mantinguin la tendència favorable. Per tant, el pla per Setmana Santa, que es podria tancar abans de diumenge, inclourà la mobilitat interna per tota Catalunya i es planteja l’opció que es pugui sortir del territori català per visitar familiars.

tracking