AFERS EXTERIORS

López va a París per “equilibrar les relacions internacionals”

Ubach recorda que la coordinació “és important” per unificar el missatge

López va a París per “equilibrar les relacions internacionals”Fernando Galindo

Creat:

Actualitzat:

El president del grup parlamentari del PS, Pere López, va anunciar ahir al matí en roda de premsa que avui es desplaçarà a París, acompanyat també per la consellera socialdemòcrata Judith Salazar, “per equilibrar les relacions internacionals amb França”. En aquest sentit, López va reivindicar la importància de tenir “una agenda internacional forta” per qüestions “sanitàries o financeres”. “Sempre hem manifestat la nostra aposta pel multilateralisme polític”, va declarar el dirigent del PS, que va subratllar que dins de les reunions programades es veuran amb representants de “la nostra família política”, així com altres parlamentaris de l’Assemblea Nacional.

“Ningú ha d’interpretar res més que una voluntat política per dibuixar una agenda internacional i fer més forts els lligams que ja existeixen”, va expressar López en al·lusió al neguit que han generat les seves visites a homòlegs espanyols entre els grups de la majoria. “Hi ha molts àmbits que com a partit a l’oposició no podem actuar directament, però sí per equilibrar les relacions polítiques”, va afegir el dirigent socialdemòcrata.

Per la seva banda, la ministra d'Afers Exteriors, Maria Ubach, va explicar ahir a la tarda que havia sabut del viatge de Pere López a París i que havia posat a disposició de la delegació socialdemòcrata l'ambaixada andorrana a París. Ubach va defugir qualsevol polèmica però sí que va afirmar que “a nivell de tota l'acció internacional és important que hi hagi una bona coordinació de tal manera que puguem passar un missatge sobre la situació d'Andorra de manera global”. La ministra va indicar que precisament entre ahir i avui parlamentaris de la majoria també contactaran amb diputades franceses, concretament amb Samantha Cazebonne (La República en Marxa) i Bénédicte Taurine (La França Insubmisa). “És un treball normal que fan els consellers generals i ens felicitem dels contactes que puguin tenir amb el Partit Socialista, de la mateixa manera que altres membres del Consell tenen contactes amb diputats de l'Assemblea Nacional. És una situació molt positiva”, però, va insistir, “és important que hi hagi una bona coordinació per passar un missatge comú”.

tracking