reportatge

Més a prop de Londres

El Brexit ha obert la porta a les negociacions bilaterals entre Andorra i el Regne Unit, que poden ser importants tant en el sector financer com en el retail.

Més a prop de Londres

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La Cambra de Comerç va celebrar ahir un webinari en línia en el qual, amb la participació del cònsol del Regne Unit a Barcelona, Lloyd Jonathan Miller, es van abordar els canvis i les implicacions que tindrà la sortida britànica de la Unió Europea. Acompanyat dels tècnics Edward Corcoran i Paul Clark, va repassar els canvis que tindrà el Brexit en relació a les empreses andorranes i es va confiar a poder mantenir una bona relació comercial. Els punts forts que va destacar Clark d’aquest vincle van ser els sectors del retail i de la cosmètica. “Som molt conscients que Andorra és un gran centre de distribució de caràcter minorista, i per això és molt important que el sector del retail britànic hi pugui ser present”, va destacar el tècnic, que va afegir que “moltes de les principals firmes de cosmètica són britàniques. Ens interessa que puguin tenir accés al mercat andorrà”.

“Hi haurà alguns dels aranzels, per a països tercers, que seran fins i tot més baixos que ara”, va destacar Corcoran. I és que el Regne Unit, amb aquells estats amb qui no tingui un conveni estricte, aplicarà el sistema aranzelari que indica l’Organització Mundial del Comerç, i que en alguns aspectes és més baix que el de la UE”.

Clark va recordar que “malgrat la sortida de la Unió Europea, el Regne Unit compta amb un volum molt important de fintech i aquest és un camp en què es pot establir col·laboració amb Andorra”. A més de les fintech, els tècnics en comerç del Regne Unit van destacar les oportunitats que la tecnologia del Blockchain ofereix en el sector financer o les criptomonedes com a possibles col·laboracions que es podrien establir entre els dos estats.

Els representants britànics van recordar que abans de la pandèmia s’havia fet una trobada entre start ups i el sector bancari andorrà per explorar vies de col·laboració. Un altre dels punts importants és el que feia referència a establir un conveni que eviti la doble imposició entre ambdós estats, però sense data per tenir-lo a punt.

Finalment, el turisme va formar part de la conferència ja que, qui més qui menys de la delegació britànica havia visitat Andorra, i fins i tot, Paul Clark va explicar que hi havia trobat l’amor, tot aprenent a esquiar. Una situació, la de practicar els esports de neu, que els britànics no podran realitzar fins a la propera temporada. El motiu? Que en el millor dels escenaris, la Gran Bretanya recuperarà la mobilitat gràcies a la vacunació, el proper 17 de maig.

tracking