Salut administra 601 vacunes al llarg de dilluns

Salut administra 601 vacunes al llarg de dillunsFernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El ministeri de Salut va administrar dilluns un total de 601 vacunes, segons va informar ahir el Govern a través d’un comunicat. Aquesta és la xifra més elevada en les tres jornades de vacunació que s’han dut a terme fins ara al recinte de vacunació ubicat a l’antiga plaça de braus d’Andorra la Vella. D’aquesta manera, ja són 1.503 el nombre de persones que han rebut una punxada d’AstraZeneca i es preveu que el ritme de vacunació es pugui veure incrementat en els propers dies gràcies a les 5.800 dosis de Pfizer que van arribar dilluns al vespre al Principat.

Paral·lelament, respecte a l’actualització sanitària, el ministeri de Salut va notificar 20 contagis nous en les darreres 24 hores, una xifra que eleva a 11.089 el nombre de contagiats al país des de l’esclat de la pandèmia. D’altra banda, hi ha 292 malalts actius després de l’alta mèdica de 24 pacients en les darreres hores. Per tot plegat, hi ha un total de 10.685 persones recuperades que ja han superat el virus. En el capítol de defuncions no es va haver de lamentar cap pèrdua durant la jornada d’ahir i la xifra de víctimes mortals es manté en 112 decessos.

Quant a la pressió sobre el sistema sanitari, actualment hi ha 14 pacients ingressats per Covid-19 a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell –dos menys que dilluns–, dels quals set es troben a planta i set estan a la unitat de cures intensives. D’aquests, només tres requereixen l’assistència de la ventilació mecànica. A més, a l’àrea Covid d’El Cedre, destinada a atendre padrins amb la malaltia, no hi ha cap ingressat. Pel que fa a la pressió sobre el sistema educatiu, hi ha 14 aules amb vigilància activa –quatre total i deu parcial– i 23 classes es mantenen sota vigilància passiva.

tracking