pandèmia mundial

Comença la tercera fase de vacunació per a menors de 70 anys

A partir del demà el dispositiu, que ha registrat unes 500 incidències, començarà a vacunar la població menor de 70 anys

Comença la tercera fase de vacunació per a menors de 70 anysFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Arribar fins als 68 anys. Aquest és l’objectiu que s’ha marcat el Govern per demà, la data en què ha de començar la tercera fase de vacunació. Així ho va anunciar ahir el cap de Govern, Xavier Espot, durant la visita al centre de vacunació de la plaça de braus. “A partir de divendres [demà] entrarem a la fase 3. La idea és anar reduint la franja d’edat i passar dels 70 als 69 o 68 anys. Arribarem fins on puguem”, va detallar. En aquest sentit, des de dissabte passat la plaça de braus està acollint el dispositiu per vacunar la població en general, que va començar amb la crida dels majors de 70 anys i persones en situació de risc o vulnerabilitat.

Durant la visita d’ahir, doncs, a la qual també va assistir la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, els dirigents van voler felicitar tot el personal implicat en l’operativa pel que fa al bon ritme i al funcionament òptim. “L’únic mitjà que tenim al nostre abast és vacunar-se. Si hi ha ciutadans que encara tenen dubtes jo des d’aquí els esperono per acabar de protegir la gent del nostre país”, va deixar clar Espot.

Visita institucional

Els dirigents també van voler adreçar unes paraules al col·lectiu de la gent gran per la bona rebuda que ha tingut fins ara la convocatòria. “A ningú se li escapa que haver passat de la segona a la tercera fase d’una manera tan àgil, tan ràpida i tan ben travada ens ha permès amb molt poc temps incrementar substancialment el tant per cent de persones vacunades en aquest país i, per tant, arribar a xifres tant o més bones que les d’altres països del nostre entorn”, va exposar Espot. Tanmateix, el cap de Govern va deixar clar, però, que la immunitat de grup –que a l’estiu preveu arribar a les xifres del 60% o el 70%– ha de fixar la mirada més enllà del Principat, ja que només es farà efectiva si es tracta d’una operació en conjunt. “Volem que Andorra i els altres països assoleixin una immunitat de grup equivalent al mateix temps perquè no vivim en compartiments estancs”, va concloure.

Pel que fa al balanç de dades, fins al moment s’han subministrat 4.914 vacunes a residents (3.650 destinades a una primera dosi i 1.264 destinades a la segona). Pel que fa a les últimes remeses, 3.000 dosis d’AstraZeneca enviades des de França i 5.800 dosis de Pfizer procedents d’Espanya, han permès passar de la segona a la tercera fase. En aquest sentit, el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, va confirmar al cap d’una hora en roda de premsa que les vacunes de Pfizer es començaran a utilitzar des d’avui mateix. En aquest sentit, el Govern va assegurar que no es preveu cap tipus de canvi d’operativa al centre de vacunació de la plaça de braus pel que fa a les necessitats de la vacuna de Pfizer. “Tot està previst de tal manera que amb la vacuna de Pfizer el dispositiu estigui perfectament adaptat i habilitat per poder-la subministrar”, va deixar clar.

Amb relació a la plataforma d’inscripció, el titular de Salut va informar que prop de 28.000 persones ja s’han registrat, de les quals gairebé 4.500 són majors de 70 anys. Precisament, Espot va manifestar que durant els darrers dies algunes persones de més de 70 anys s’han queixat perquè no han rebut l’avís per ser convocades. Aquest episodi també es va sumar al fet que ahir diverses persones rebessin la convocatòria abans de la data prevista. El Govern, efectivament, va assumir que durant dimarts s’havia produït un error de comunicació que va provocar que s’enviessin uns 500 SMS de convocatòria a la vacunació equivocats. El cap de Govern, però, va comunicar que ja s’havia pogut donar per resolta aquesta incidència, ja que ràpidament es va tornar a enviar un altre SMS a totes les persones afectades demanant-los disculpes per l’equivocació.

La mirada de l’esperança

La Josefa i la Janine, de 73 anys cadascuna, van sortir ahir satisfetes després de rebre la vacuna. Acompanyades de les seves filles, van explicar que no els havia fet gens de mal. Amb la mirada fixa al futur, esperen poder deixar enrere aquesta situació aviat.

Comença la tercera fase de vacunació per a menors de 70 anys

tracking