justícia

Dos anys de presó ferma per abús sexual de dues menors

El TS ratifica la sentència per fer tocaments a les filles de la seva dona

Dos anys de presó ferma per abús sexual de dues menorsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Superior ha ratificat la sentència de Corts que condemna un home de nacionalitat andorrana a dos anys de presó ferma per haver abusat sexualment de les filles de la dona quan eren menors d’edat. La sentència afegeix tres anys de presó condicional i el pagament de 5.746 euros d’indemnització a una de les víctimes. L’altra noia va renunciar a rebre cap tipus d’indemnització econòmica.

Els abusos van succeir entre els anys 2003 i 2009, quan el processat va efectuar diverses vegades, “amb ànim libidinós”, tocaments a la zona dels genitals de les filles de la seva esposa.

Concretament, segons s’asse­nyala a la sentència del Superior, “en una ocasió i trobant-se una de les menors a la cuina del seu habitatge asseguda damunt de les cames del processat, aquest darrer aprofità per tocar-li la zona genital per damunt dels pantalons del pijama”. Altres vegades, “anant la menor per raó d’insomni al llit de la seva progenitora i del processat, i no trobant-se la mare present, aquest darrer li posava la mà per dins del pijama, tocant-li els genitals externs, fets que es van reproduir en diverses ocasions”. Igualment, “el processat feia insinuacions de caire sexual a la menor quan aquesta li demanava alguna cosa material que necessitava, referint-li el processat que anés a l’habitació d’ell, dient-li: “Si no puges aquesta nit no veuràs el teu pare”, o en altres ocasions li deia: “Ja saps el que has de fer.”

Respecte a l’altra menor, en una data indeterminada entre els anys 2003 i 2009 el processat “va introduir la mà per dins de la roba d’aquesta, tocant-li els genitals, després que l’hagués fet asseure’s davant d’ell a sobre d’un quad que es trobava al garatge del domicili familiar”. En una altra ocasió, el processat es va dirigir a l’habitació d’ambdues menors, i després d’agenollar-se prop del llit de la menor “li posa la mà per dins del pijama, tocant amb el seu dit la seva part genital externa”. Situacions similars a les anteriors es van reproduir en diverses altres ocasions, fins que les menors conscients del que estava passant van començar a rebutjar i a evitar el condemnat.

Se l’ha condemnat per dos delictes majors continuats d’abusos sexuals a menors de 14 anys tenint el responsable autoritat familiar sobre les víctimes.

tracking