parròquies

El comú d'Ordino tanca l'aigua del centre esportiu per un alt nivell de legionel·la

El comú d'Ordino tanca l'aigua del centre esportiu per un alt nivell de legionel·laFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú d’Ordino va anunciar ahir a la tarda que tancava el circuit d’aigua al centre esportiu de la parròquia. En un comunicat, la corporació que encapçala Josep Àngel Mortés va indicar que la causa era que s’havien detectat valors superiors als permesos de legionel·la.

Mitjançant un comunicat que es va fer públic ahir, el comú va detallar que quedava prohibit l’ús de l’aigua sanitària. És a dir, que fins que es comuniqués la resolució de la problemàtica i, per tant, fins a nou avís, tant les dutxes com les diferents canelles que té el centre esportiu quedaven completament inutilitzades. El brot de legionel·la es va detectar gràcies a una de les mostres d’aigua que es prenen regularment en el marc d’un dels control habituals que es realitzen, en què es va alertar d’un índex superior al que fixa el reglament pel qual s’estableixen les condicions tecnicosanitàries per a la prevenció i el control de la legionel·losi.

El ministeri de Salut va estar informat de la detecció del brot i es va procedir a ampliar la desinfecció i tractament pertinent. Així doncs, serà dilluns quan es prendrà un nou mostreig fins obtenir els valors òptims, que s’anunciaran a tots els canals del CEO per informar els usuaris de l’obtenció i confirmació dels resultats.

tracking