afers socials

Govern crea un pla per inserir joves en risc al món laboral

Filloy afirma que hi ha una cinquantena de persones en aquesta situació

Govern crea un pla per inserir joves en risc al món laboralSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern va anunciar la creació d’un pla per inserir al món del treball els joves en risc d’exclusió sociolaboral. Així ho va anunciar el ministre d’Afers Socials, Víctor Filloy, a la roda de premsa posterior al consell de ministres. El titular de la cartera d’Afers Socials va indicar que actualment el ministeri tenia 55 joves que podien ser susceptibles d’entrar-hi dels 275 als quals s’està fent un seguiment, i que el que es busca és “dotar-los d’autonomia”.

“Aquest pla dona resposta a un mandat que tenim el Govern que deriva de la Llei de la infància i de l’adolescència, i a més a més és una demanda de les entitats que els representen”, va explicar Filloy. Pel que fa al pressupost, el ministre va indicar que actualment es comptava amb una partida de 58.000 euros, però que “es pot ampliar en funció de les necessitats”. En aquest sentit, el titular de Finances i portaveu del Govern, Eric Jover, va afegir que “nosaltres no pensem en aquests diners com una despesa, sinó que és una inversió en aquests joves”. Així doncs, l’executiu es farà càrrec tant del salari del jove que entri al pla com de la seva afiliació a la CASS. Es preveu que es treballi entre 20 i 30 hores per setmana, adaptant la retribució a aquest fet, tot i que el ministre va deixar la porta oberta que en determinats casos es pugui allargar fins a les 40 hores.

En relació amb els llocs de treball que es poden oferir, Filloy va indicar que hi podia col·laborar qualsevol tipus d’empresa o entitat que pugui oferir llocs de treball, passant des de les administracions públiques fins a les empreses parapúbliques, entitats sense ànim de lucre o el sector privat. El titular d’Afers Socials va deixar clar que el pla no s’adreça a tots els joves, ja que cal complir uns requisits.

D’una banda, la franja d’edat és dels 16 als 25 anys, ja que “les entitats ens han demanat que ho ampliéssim fins aquí, tot i que inicialment ho teníem limitat fins als 22”, va manifestar Filloy, que va afegir que “les persones que es puguin adherir al pla ja venen d’Afers Socials, i ja se’ls ha fet un seguiment previ”. A més a més, aquests joves no han d’haver tingut una feina estable durant els darrers sis mesos. Actualment, segons el titular d’Afers Socials, hi ha nou persones que estan inserides en aquest pla i s’espera que aquesta xifra s’ampliï.

tracking