pandèmia mundial

Els locals d'oci nocturn no podran reobrir fins dimecres vinent

La mesura que els permet tenir una activitat de bar entrarà en vigor amb la publicació del BOPA ordinari de la setmana que ve

oci nocturn podrà obrir en l'horari dels barsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern permetrà l’obertura dels locals d’oci nocturn per a l’activitat de bars entre les set del matí i les vuit del vespre a partir de dimecres de la setmana vinent. El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, va anunciar ahir el realaxament de mesures per a aquests establiments, que porten un any tancats, però avui el Govern ha puntualitzat que la mesura entrarà en vigor dimecres 17 de març amb la publicació del BOPA ordinari. A més, ha justificat que l'anunci de la mesura es fa amb una setmana d'antelació amb la voluntat que els establiments tinguin marge per fer les adaptacions corresponents que es requereixen per poder obrir. Per contra, les mesures que van anunciar en relació al públic als esdeveniments esportius i les sortides de les residències sociosanitàries van entrar en vigor ahir amb la publicació del BOPA extraordinari.

Petició del sector

Martínez Benazet va manifestar ahir que l’executiu ha acceptat la petició que van realitzar els gestors dels establiments de nit, els quals es trobaven tancats per decret des de l’inici de la pandèmia el mes de març de l’any passat. “Els locals nocturns podran obrir durant les hores diürnes amb les mateixes limitacions i activitats que té un bar”, va exposar. Així doncs, va explicar que els establiments tan sols podran servir begudes i menjar fred, ja que en aquests espais no està permesa la llicència de restaurant o snack, i s’haurà de regular la intensitat lumínica per equiparar-la a la que té el sector de la restauració.

El ministre va assenyalar que serà necessari que els locals eliminin les pistes de ball i graduar el volum de la música per fer més distès l’ambient. “La dansa no estarà permesa i la música ha de tenir una funció d’acompanyament”, va especificar. I va apuntar que els propietaris dels establiments no hauran de canviar el seu registre d’activitat, ja que la reobertura del sector es veu reflectida en un decret en un BOPA extraordinari publicat ahir al vespre. A més, el titular de la cartera de Salut va anunciar que si la situació epidemiològica per la pandèmia segueix “amb una pressió estable” durant els pròxims vuit dies “valorarem relaxar algunes restriccions associades al sector de la restauració”.

Per la seva banda, el representant del sector de l’oci nocturn, Carlos Nascimiento, va lamentar que el Govern hagi autoritzat una petició “a mitges”, ja que va refermar que la voluntat dels establiments de nit era assimilar-se als restaurants per poder obrir els locals fins a mitjanit. “Reactivar els pubs fins a les vuit del vespre no ens serveix de res, nosaltres demanàvem fer-ho fins a les dotze perquè d’una altra manera no ens surt a compte”, va comentar. Així, va reiterar que l’horari d’un negoci de nit “comença a partir de les sis o les set de la tarda”, ja que “abans la gent està treballant i no hi pot anar a fer un beure”. I va afegir que tampoc “ens surt a compte treure els treballadors dels ERTO” quan són conscients que “no farem caixa en aquesta franja horària”.

Nascimiento va manifestar que la intenció del sector és tornar-se a reunir amb l’executiu després de Setmana Santa. També va expressar que saben que el Govern té previst “començar a donar més llibertat a tots els sectors a partir del mes vinent i el següent”, quan es preveu “que la situació sanitària millori”.

MESURES FLEXIBILITZADES A LES RESIDÈNCIES

El ministeri de Salut també va anunciar ahir la flexibilització de les mesures relatives als centres sociosanitaris. En aquest sentit, es permetran les sortides sense pernoctació als residents que ja estiguin vacunats o bé que hagin passat la malaltia en els darrers sis mesos o tinguin anticossos fa menys de tres. Per poder efectuar la sortida, els familiars hauran d’acreditar amb un test d’antígens que no disposen de serologia positiva. Pel que fa a la residència l’Albó, es permetran les sortides dels residents amb pernoctació, també per als menors de 16 anys, i se’ls efectuarà un test d’antígens al retorn al centre. Finalment, a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell es podran efectuar visites als pacients amb caràcter limitat, ja que anirà en funció dels criteris de la direcció del centre.

tracking