POLÍTICA

Montaner recorda a Pintat que el va superar de 300 vots

L’exconsellera de terceravia respon així a les crítiques per no haver deixat l’escó que segons un acord intern correspon al grup

Carine Montaner i Josep PintatFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Carine Montaner va estrenar, dimarts passat, el primer dia com a consellera general no adscrita lliurant una carta a la síndica general, Roser Suñé, en la qual renunciava a seguir a totes les comissions legislatives menys la de sanitat, el mínim que obliga el reglament del Consell General, alhora que ahir va recordar els bons resultats recollits per la seva llista comunal les eleccions generals passades en comparació amb la nacional amb Josep Pintat com a número 1.

Després de la tempesta política a UL-terceravia per la marxa de Montaner i l’enuig del president del grup, Josep Pintat, d’assabentar-se per la premsa que té la intenció de liderar un partit de centredreta, ahir es va recuperar la calma però alhora es va evidenciar ja més clarament que el divorci no ha estat amistós i que les relacions entre la consellera i Pintat estan molt tocades, tot i les bones paraules de la parlamentària quan va definir l’ex-cònsol lauredià com “una bona persona a qui li tinc molta estima”.

Dissidència

I és que Pintat no ha digerit que Montaner no hagi deixat l’escó en compliment de l’acord que van signar tots els consellers generals d’UL-terceravia en cas que hagi una dissidència interna. La consellera segueix al Consell General i el seu exgrup perd un parlamentari. Preguntada ahir pel Diari per aquest pacte i els retrets del seu ja expresident, Montaner va respondre de manera molt lacònica i amb ironia: “Només puc dir que a la llista comunal amb Josep Majoral vam aconseguir 300 vots més a Sant Julià que la candidatura nacional que encapçalava Pintat.”

El missatge cap al president de grup és clar i s’ha de veure com una al·lusió al fet que la proposta de Pintat està en decadència. D’altra banda, la consellera va renunciar a sis comissions del Consell General i es queda només com a membre de la de sanitat, que és precisament on més s’ha significat per les dures crítiques al Govern i al ministeri de Salut en la gestió de la pandèmia. Precisament aquest és un dels principals punts de les desavinences amb terceravia, ja que se l’acusa de donar una imatge d’actuar de forma aïllada sense seguir unes directrius consensuades.

"No soc titella de ningú"

En una piulada publicada aquest matí, Montaner ha deixat clar que en el nou partit que crearà no serà la segona de la llista i que es finançarà ella la formació. "Ja m'ha arribat el rumor que fan còrrer. Vull que quedi clar que no sóc titella de ningú i que soc jo qui finanço soleta la creació del meu nou partit. Entenc que pot sorprendre alguns, però les dones també poden fer-ho. Es diu evolució", ha exposat la consellera general.

`PRIORITAT DE LES VACUNES PER A ALGUNS EMPLEATS

Montaner va entrar ahir a Sindicatura la primera bateria de preguntes com a consellera no adscrita en què demana al Govern qüestions que els comerciants, hotelers i restauradors del Pas de la Casa li van transmetre en una reunió que hi va mantenir. Montaner sol·licita a l’executiu si les persones que treballen de cara al públic poden ser considerades com a prioritàries dins la llista de vacunació, després dels “col·lectius fràgils”, així com si finalment es realitzarà un stop lap a la localitat encampadana i si el Govern revisarà i millorarà la comunicació sobre les mesures sanitàries explicades als empresaris. Així mateix, la consellera vol saber si l’executiu estudiarà la possibilitat de fer gratuït el túnel d'Envalira per als residents, empresaris i treballadors del Pas de la Casa durant les restriccions per la pandèmia, si hi ha previst un pla de dinamització comercial de la zona i del país de cara a l’estiu, i si l’executiu ha plantejat una millora de la comunicació dins del territori francès perquè afirmen que molts francesos segueixen pensant que l’accés al Pas està tancat.

tracking