Traslladats a l'hospital dos casos del brot d'Arinsal

Benazet diu que la ràpida propagació es deu a les interaccions socials entre els infectats

Ambulància ArinsalFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El brot d’Arinsal segueix pujant sense aturador i ja acumula 54 casos positius –15 més que dilluns–, segons va informar ahir en roda de premsa el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet. De fet, dos d’aquests casos han revestit major gravetat i han requerit ingrés hospitalari, tot i que el ministre va indicar que en les darreres hores un d’ells ja ha sigut donat d’alta. En aquest sentit, els rastrejadors de l’oficina Covid no donen per tancat aquest brot “i Benazet va reconèixer que “és possible que els casos segueixin augmentant”.

Amb referència a la ràpida propagació del virus, el titular de Salut va descartar la presència d’una soca estrangera i va adduir la facilitat del contagi a les relacions socials que es van establir entre els infectats. “Quan diem que hem de limitar i hem de barrejar-nos el mínim possible és per evitar aquestes propagacions ràpides”, va sentenciar. En paral·lel, sobre el brot del Tarter, Benazet va informar de l’existència de 36 casos positius –quatre més que dilluns–, tot i que en aquest cas va insistir que “sembla que s’estigui acabant”.

Respecte a l’actualització sanitària, el ministre va comunicar la detecció de 41 nous positius en les darreres hores, una xifra que eleva a 11.130 el nombre de contagiats al país des de l’esclat de la pandèmia. D’altra banda, hi ha 310 malalts actius després de l’alta mèdica de 23 pacients en les darreres hores. Per tot plegat, hi ha un total de 10.708 persones recuperades que ja han superat el virus. En el capítol de defuncions no es va haver de lamentar cap pèrdua durant la jornada d’ahir i la xifra de víctimes mortals es manté en 112 decessos. Quant a la pressió sobre el sistema sanitari, hi ha tretze pacients ingressats a l’hospital, dels quals cinc romanen a planta i vuit a l’UCI. D’aquests, quatre requereixen l’assistència de la ventilació mecànica. Finalment, hi ha tres aules sota vigilància activa total i onze sota vigilància activa parcial.

tracking