Reportatge
2.130 'rides' en patinet
La micromobilitat elèctrica va arribar el desembre passat a Sant Julià de la mà de l’empresa Muvif. En tres mesos s’han registrat un total de 452 usuaris, els quals han realitzat 2.412 reserves. El comú valorarà el mes vinent la continuïtat del projecte.
La mobilitat elèctrica va aterrar al Principat fa tres mesos i tot apunta que s’acabarà establint com una alternativa al transport públic i la utilització dels vehicles convencionals. Així es desprèn de la valoració realitzada per l’empresa Muvif, la qual va habilitar quinze punts d’estacionaments de patinets elèctrics a Sant Julià de Lòria. Segons va informar el comú, durant la primera tanda de la prova pilot es van realitzar un total de 452 registres d’usuaris, els quals van realitzar 2.412 reserves, que es van transformar en 2.130 rides, uns 29 viatges de mitjana al mes. Així doncs, la corporació manifesta que els desplaçaments més habituals van ser a la Universitat d’Andorra, al centre comercial River, al Camp Gran i a la Borda del Jaile, i a més, també manifesten que s’han pogut observar moviments entre parròquies, concretament direcció a Andorra la Vella i a Escaldes- Engordany.
En aquest sentit, des de Muvif, Carles Capella explica que la valoració del dispositiu a la parròquia laurediana “ha estat molt positiu” i indica que per aquest motiu han sol·licitat una pròrroga del contracte per un mes més “per poder veure amb claredat els resultats i saber si és viable instal·lar el servei de forma definitiva”. Capella apunta que l’empresa ha instal·lat 46 punts en propietats privades entorn de la capital i d’Escaldes “i més endavant tindrem el permís del Govern per poder instal·lar-los als espais per a bicicletes”. I anuncia que la voluntat de la companyia és ampliar el servei a les parròquies altes.
L’assessor de Muvif també assenyala que tot i que els primers dies de la prova, l’accés als patinets era gratuït, al cap de quinze dies van implantar tarifes. Capella comenta que actualment hi ha tres subscripcions disponibles, “un abonament de 24 hores per als turistes a 29,90 euros” i “dos de caràcter mensual per als clients autòctons”, un de 14,90 que inclou 150 minuts de trajecte, i un altre de 24,90, amb el qual l’usuari disposa de 500 minuts al mes. Tanmateix, exposa que des de l’empresa no descarten modificar el pla de tarifes en un futur, ja que “tenim diversos plans en ment, però abans hem de mirar i analitzar si la implantació del patinet elèctric a Andorra és una bona iniciativa”.
Per cloure, assevera que són conscients que quan els països veïns permetin l’entrada de turistes a Andorra “el servei tindrà molta més afluència” i afirma que “la possibilitat de visitar una parròquia o tot el país amb patinet és un gran atractiu per al Principat”.