Concurs

El saxo en directe omplirà la Setmana Santa

Una setantena de músics internacionals participaran a la setena edició del festival SaxFest

El saxo en directe omplirà la Setmana SantaFernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

“El món es va parar per un moment però ara, a Andorra, tenim ganes de tornar-lo a engegar”, deixa clar Efrem Roca. Així doncs, un concert a càrrec del reconegut saxofonista Claude Delagne o la presentació de l’últim model de saxo de la casa Selmer Supreme són només algunes de les novetats que es veuran enguany al SaxFest, el primer festival de saxo que se celebrarà al món des de l’inici de la pandèmia. Amb aquest caràcter únic, el director artístic del certamen, Efrem Roca, va presentar ahir la nova edició del festival, que tindrà lloc del 26 de març al 3 d’abril íntegrament a Andorra la Vella.

De fet, tot i que principalment el festival girarà entorn de la setena edició del concurs Andorra International Competition Solo Saxophone amb la participació de 70 músics d’arreu –entre els quals la Xina, Taiwan i, fins i tot, Rússia–, el festival, que va néixer amb l’objectiu d’apropar i fer viure la música del saxo a la ciutadania amb referents i figures de renom internacional, també comptarà amb 140 acreditats i altres activitats com classes magistrals, concerts, tallers i taules rodones obertes a tothom. A més, durant la presentació es va destacar que es mantindran altres seccions pròpies d’edicions anteriors, com ara la celebració del Walking Street Music, la rua pels carrers d’Andorra la Vella que tindrà lloc la tarda de dissabte 3 d’abril o bé la IV edició del Solo Youtu Sax, el concurs dedicat als músics més joves. “És un espectacle molt ric que alhora motiva els estudiants del país, i aquest és un element cohesionador”, va destacar Sílvia Riva, ministra de Cultura i Esports.

Enguany, el festival ha elaborat un protocol específic pel que fa a l’estat d’alarma i les restriccions actuals com, per exemple, la reducció d’un terç de les instal·lacions o el fet que tots els músics s’hauran de realitzar proves d’antígens cada vegada que hagin de tocar. En aquesta línia, tots els actes es podran seguir en streaming a través del YouTube del mateix festival i, per primera vegada, a través de DiariTV, la televisió del Diari d'Andorra. Només cinc dels concerts, així, es duran a terme de manera presencial al Centre de Congressos: la final del concurs principal, on els músics estaran acompanyats per l’ONCA, el concert de la guanyadora de l’any passat, Adèle Pham-Ming, la reconeguda parella Claude Delange & Odile Delange, el del saxofonista francès Matthieu Delage i el concert de presentació del nou model de saxo de Selmer. Pel que fa a les entrades, s’estructurarà a partir del sistema de taquilla inversa.

tracking