Entitats financeres

Els bancs van guanyar 84 milions d'euros al 2020

Les entitats han crescut un 4% en recursos de clients

Esther Puigcercós, directora general d'Andorran BankingAB

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els bancs andorrans van aconseguir uns resultats positius de 84 milions d'euros al tancament de l'exercici 2020. A més a més, les entitats han aconseguit créixer un 4% en recursos de client fins als 51.741 milions d'euros, la inversió creditícia un 4,5%, i la ràtio de solvència fins al 17,71%CET1

Per tal de fer front a la pandèmia, el sector ha aprovisionat un total de 33 milions d'euros, tot seguint les recomanacions del supervisor i les directrius internacionals. A més a més, han concedit crèdits tous a empreses i negocis per un valor que s'eleva fins als 135 milions d'euros, mentre que s'han aprovat carències amb un saldo viu pendent d'amortització de préstecs per una xifra de 122 milions d'euros.

Un altre tret destacat del sector és la rendibilitatfinancera(ROE) que se situa en el 5,37%, per sobre de la mitjana dels bancs europeus, que estanentorn del 2,12%, segons les dades del BCE del tercer trimestre.

La directora general d'AndorranBanking, Esther Puigcercós, ha destacat que "el 2020 ha estat un any difícil, i determinat per l'efecte de la pandèmia, però les entitats andorranes han mantingut la seva fortalesa i atraccióa nivell decaptació de recursos de clients. Les provisions per la crisi sanitària han tingut una incidència significativa sobre el compte de resultats, sense malmetre la sòlida posició en termes de solvència i liquiditat".

tracking