Els importadors de carburants denuncien "tracte discriminatori"

Retreuen al Govern que no es busqui un acord amb el sector

El sector del carburant 'xoca' amb el GovernFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L'Associació d'Importadors i Distribuïdors de Carburants han denunciat "tracte discriminatori" per part del Govern al seu sector i lamenten que les mesures relacionades s'estiguin adoptant amb "manca de consens". Mitjançant un comunicat emès aquesta tarda, els importadors de carburantshanvolgutrespondre les declaracions que va fer ahir la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, SílviaCalvó,amb relació ala nova taxa d'hidrocarburs.

"Amb nosaltres no s'ha volgut arribar a cap consens, ha estatsí o sí" afirmen des d'Asidca, i posen d'exemple l'eliminació delsmaterialsde plàstic d'un sol ús, dels quals se n'ha ajornat la prohibició "amb el consens del sector".

Els importadors també s'han referit a la pèrdua de marge un cop s'apliqui la nova taxa. "Si tens un bon diferencial de preu, la venda augmenta" han afirmat, posant de manifest les actuals vendes als turistes i han recordat que"els francesos posen 52 litres de mitjana, els espanyols només 40litres" iqueaquestasituació "amb la taxa baixarà". La pressió fiscal és una altra de les reivindicacions, i l'Associació recorda els tributs que s'han introduït en els darrers anys, i el cost de fer una àrea de servei.

Finalment, fan una crida als consellers generals perquè "a l'hora de votar la modificació de la Llei d'impostos especials es prengui en consideració el que ha dit la ciutadania, els empresaris i el sector del carburant: que en temps de crisi no s'han de tocar impostos".

tracking