Afers exteriors

Els reis d'Espanya combinaran actes oficials amb culturals

L’estada al María Moliner serà l’únic contacte amb residents del veí de sud

Els reis d'Espanya combinaran actes oficials amb culturals

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La visita oficial dels reis d’Espanya dels propers 25 i 26 de març combinarà actes institucionals i culturals. El viatge arrencarà a Casa de la Vall, on seran rebuts pel Copríncep episcopal, Joan-Enric Vives i Sicília, i el representant del Copríncep francès. Felip i Letícia tindran ocasió de saludar membres de Consell General i seran rebuts per la síndica, Roser Suñé. A continuació està prevista la visita al comú d’Andorra la Vella, on els rebrà la cònsol major, Conxita Marsol. La jornada es completarà a l’edifici administratiu del Govern, on els monarques mantindran una reunió amb el cap de l’executiu, Xavier Espot, qui a continuació oferirà un sopar en honor dels reis espanyols.

Divendres arrencarà amb una visita al col·legi espanyol María Moliner. En aquesta ocasió, donat el context de pandèmia, la tradicional trobada dels reis amb la col·lectivitat espanyola a Andorra ha estat substituïda per la visita al centre educatiu, on Felip i Letícia podran parlar tant amb el professorat com amb els alumnes, molts dels quals espanyols.

Després d’això, els monarques del veí del sud duran a terme una visita a diversos exemples del patrimoni artístic i arquitectònic d’Andorra, inclòs el poble d’Ordino. El viatge d’Estat es completarà amb un dinar ofert pel cap de Govern, Xavier Espot.

Andorra serà el primer viatge internacional dels reis espanyols des de l’inici de la pandèmia fa un any. Només Letícia ha fet un viatge oficial fora d’Espanya. Ho va fer a Hondures a mitjan desembre per lliurar ajuda humanitària i traslladar la solidaritat espanyola als afectats pel pas de dos huracans pel país.

tracking