Les xifres d'atur segueixen creixent al febrer amb 1.323 desocupats

Els llocs de treball oferts pel servei d’Ocupació registren una davallada del 29,9% respecte al mes de gener

Les xifres d'atur segueixen creixent al febrer amb 1.323 desocupatsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El servei d’Ocupació va registrar un increment de la desocupació d’un 4,7% durant el mes de febrer, que representa una xifra d’aturats de 1.323, una seixantena més que el mes de gener. “Són dades molt elevades que no superen el pic que vam tenir a la primera fase de la pandèmia, però en qualsevol cas són molt negatives”, va declarar ahir en roda de premsa el ministre portaveu, Eric Jover, en al·lusió al pic de 1.873 demandants en recerca de feina que va haver el mes de juny passat.

En aquest sentit, també es va registrar una davallada del 29,9% pel que fa als llocs de treball oferts al servei d’Ocupació. Concretament, es va passar de 538 ofertes de treball a final de gener a 377 a final de febrer. “Les empreses es veuen greument tocades per les limitacions de mobilitat i s’han vist obligades a prescindir d’alguns llocs de treball”, va expressar el ministre portaveu respecte del “preocupant” context de pandèmia que viu Andorra.

No obstant això, Jover va manifestar que la posició del Govern “no és de passivitat”, i va reivindicar que la sèrie d’ajuts desplegats “han de donar confort i evitar que el nombre d’aturats s’incrementi més”. Sobre aquesta qüestió, va explicar que hi ha 288 persones que el mes de febrer han rebut una prestació per desocupació involuntària, mentre que el mes de gener percebien l’ajut 259 persones. D'aquestes, 151 van correspondre a treballadors de sectors derivats de la neu, mentre que un total de 137 eren prestacions pròpiament per desocupació involuntària, el que va suposar un 8,7% més que al gener, que eren 126 i un 356,7% més que fa un any, on se'n van facilitar 30. Així mateix, el portaveu del Govern va recordar que el programa de crèdits tous segueix vigent, així com els ERTO, en què l’executiu assumeix el 75% de la càrrega salarial.

D’altra banda, Jover va posar èmfasi en els programes d’ocupació fomentats pel Govern tant en el sector públic com en el sector privat. D’aquesta manera, va subratllar que al llarg del 2020 un total de 186 persones s’han vist beneficiades pel programa de contractació de les administracions públiques, que ha suposat una inversió d’1,9 milions d’euros. D’aquestes, 40 han abandonat el programa “perquè han trobat feina”, de manera que 146 es mantenen de forma activa. A més, hi ha 103 persones a les quals se’ls acabava el contracte el primer trimestre del 2021 i se’ls ha concedit una pròrroga fins al 30 de juny per realitzar tasques al sector públic, de les quals nou estan contractades per l’administració de Justícia i el centre penitenciari.

Pel que fa al 2021, hi ha 23 persones contractades per un període de 12 mesos en aquesta mateixa modalitat a raó d’una inversió de 172.863 euros. “Els ajuts són quantiosos”, va afegir el ministre,que es va mostrar esperançat que les polítiques de foment de l’ocupabilitat puguin revertir aquesta tendència.

tracking