Salut

Fàbrega demana als representants del Bisbat que tornin al patronat de l'hospital de la Seu

L'alcade de la capital alturgellenca insisteix en la posició majoritària per sol·licitar que s'autoritzi el procediment d’interrupció voluntària de l’embaràs per la via farmacològica.

Hospital de la Seu

Hospital de la SeuMartí Pons

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La decisió del patronat de la Fundació Sant Hospital de la Seu (FSH) de sol·licitar al departament de Salut que autoritzi el procediment d’interrupció voluntària de l’embaràs per la via farmacològica que ha provocat la sortida dels representants del Bisbat continua aixecant polèmica avui. El patronat, que presideix l'alcalde de la Seu, Jordi Fàbrega, ha fet públic un comunicat assenyalant que "demanem que reconsiderin la seva decisió i es pugui allargar aquesta col·laboració tant exitosa", que recorden es manté des de fa segles i s'ha concretat durant la pandèmia amb l'acollida de gent gran de l'hospital en un espai de l'edifici del seminari del Bisbat.

El patronat assegura que en el debat sobre la inclusió de l’avortament farmacològic dins la cartera de serveis de l’hospital va quedar clara quina era l’opinió majoritària del Patronat "i també l’opinió contrària de les persones que representen el Bisbat, que va ser clara i coherent amb la doctrina de l’església catòlica, i mereix tot el nostre respecte". I es remarca que l’opció favorable a tirar endavant fou majoritària i per això s'han iniciat els tràmits per oferir aquest servei al centre mèdic i que la decisió "no es pren contra ningú, sinó a favor dels drets de les dones i en virtut d’una llei aprovada al Parlament de Catalunya l’any 2010" i es farà a la Seu "el que fan d’altres centres d’arreu del país".

Interrupció de l'embaràs

El president del patronat i alhora alcalde de la Seu, Jordi Fàbrega, va explicar que esperen tenir a punt tots els tràmits, que inclouen la creació del circuit per a la pràctica de la interrupció i l’autorització de Salut “en un termini d’entre 3 i 4 mesos, similar el procés dut a terme a l’hospital del Pallars. El bisbat d’Urgell, però, va donar una versió contraposada de la reunió en un comunicat a la nit. “No s’ha posat a votació formal cap decisió dels membres del patronat sobre impulsar-hi l’avortament farmacològic”, assenyalava el comunicat, tot lamentant les declaracions de l’alcalde. Davant dels fets, el bisbat va comunicar que els dos sacerdots que fan part del patronat “es veuen obligats a abandonar la seva participació, deixant clara que la postura de l’Església catòlica ha estat sempre la defensa de la vida, des del seus inicis fins a la seva fi natural”.

Segons Fàbrega, feia mesos que el centre sanitari treballava per fer possible la pràctica perquè “és un dret de les dones i la responsabilitat i el deure del sistema públic és oferir el màxim de serveis de la cartera que ofereix el departament de Salut”.

L’acord, segons el polític, va ser sotmès a votació dels integrants del patronat. En formen part representants de Salut, de l’ajuntament de la Seu, del bisbat d’Urgell i de la ciutadania. Fàbrega va explicar que l’acord va ser “per majoria però no per unanimitat”.

tracking