Iniciatives

Els joves empresaris afirmen que falta cultura d'emprenedoria al país

L'EFA celebra una jornada sobre projectes en l'era digital

Humberto Sasplugas durant la intervenció al webinar de l'EFA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Empresa Familiar Andorrana (EFA) ha celebrat aquest matí elwebinar "Emprenedors andorrans a l’era digital" on els joves empresarisEva Tomàs, cofundadora i CEO de Manzaning, Virginie Rogé, fundadora de Dietox, i Humbert Sasplugas, cofundador de P de Paola han explicat els projectes que han tirat endavant i com els han desenvolupat. Els tres empresaris han coincidit que "la cultura emprenedora no està gaire arrelada a la societat andorrana i europea i que no s’ha de tenir por el fracàs" i han assenyalat que les iniciatives que fracassen són una gran eina d’aprenentatge, segons ha explicat l'EFA.

Humbert Sasplugas ha comentat que "el seu fracàs va ser la millor escola de negocis que podia tenir" i ha destacat que la passió en el projecte i trobar un gran equip de persones que creguin en la idea és fonamental i que "escollir correctament els socis és vital per a l’èxit i creixement dels projectes". Els empresaris han indicat que idees i projectes brillants han fracassat per discrepàncies entre socis. Sasplugas va fundar amb la seva germana P de Paola que va començar per l'afició que tenia ella per la joieria. Els dos germans van crear una empresa que està present a 112 països i suma més d’un milió de seguidors a les xarxes socials.

Els joves emprenedors han destacat que Andorra és "un gran lloc on arrencar i establir un negoci 100% digital, però que hi ha barreres que fan que l’obertura o establiment de negocis al Principat sigui inviable, especialment per als negocis on el producte comercialitzat és material". I han destacat que les despeses de la duana s'emporten el marge de comercialització dels productes, tant per importar com per exportar i han manifestat que troben a faltar un organisme públic que doni suport i consell jurídic, econòmic i fiscal a aquestes empreses que volen treballar des del Principat.

Eva Tomàs ha exposat l'experiència de Manzaning, creada el 2015 amb presència a Barcelona que permet amb una App o web comprar a botigues o en el mercat del barri com si estiguessis davant del taulell. L'empresa està entrant al sector del retail que Tomàs coneix per l'experiència professional prèvia.

La fundadora de Dietox, Virginie Rogé, ha parlat de l'experiència al capdavant de l'empresa que va fundar el 2012 per crear una teràpia détox per a pèrdues de pes i per tenir un estil de vida saludables amb un canal de venda majoritàriament online i amb presència a França, Espanya i Itàlia. L'EFA destaca que Dietox va començar amb la venda de productes artesanals que feia l'emprenedora als companys d'estudis i ara és lídereuropeu del sector.

tracking