Salut

Fàbrega replica que la decisió sobre l'avortament es va prendre per majoria

La futura interrupció de l’embaràs a l’hospital de la Seu provoca la trencadissa amb el bisbat

Fàbrega replica que la decisió sobre l'avortament es va prendre per majoriaM. P.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La incorporació de la interrupció voluntària de l’embaràs a la cartera de serveis de l’hospital de la Seu d’Urgell ha nascut amb polèmica. Després que l’alcalde, Jordi Fàbrega, anunciés dimecres la decisió del patronat de la Fundació Sant Hospital d’incorporar l’opció de l’avortament farmacològic, el bisbat va reaccionar amb un dur comunicat anunciant que els seus representants a l’ens l’abandonaven. Una decisió motivada per ser una mesura contrària a la doctrina de l’Església catòlica, però també al·legaven que no hi havia hagut una votació formal. Un posicionament que va replicar ahir l’alcalde en un comunicat dels membres del patronat que fan part dels grups municipals i del departament de Salut. El text indica que tots els integrants del patronat es van expressar i que “l’opció favorable a tirar endavant va ser majoritària”.

“A la reunió va quedar clara quina era l’opinió majoritària del patronat i també l’opinió contrària de les persones que representen el bisbat, que va ser clara i coherent amb la doctrina de l’Església catòlica”, afegeix el comunicat. En ser majoritari el posicionament favorable es va acordar iniciar els tràmits per incloure la interrupció de l’embaràs als serveis del centre, “una decisió que no es pren contra ningú, sinó a favor dels drets de les dones”. “L’hospital de la Seu farà el que fan d’altres centres d’arreu del país”, justifica.

No obstant això, també s’apel·la al paper que ha tingut el bisbat “a la governança a l’hospital” per tal de demanar que “reconsideri la seva decisió i es pugui allargar aquesta col·laboració tan exitosa”.

També s’assenyala, però, la necessitat de canviar el model de gestió del centre i “prioritzar el procés iniciat el juny del 2020 de traspassar la gestió a una empresa de titularitat pública”.

tracking