Construcció

L'aparcament del Fener I tancarà d'aquí a un mes

Marsol planteja posar més transport circular per facilitar l’accés al centre de la vila sense vehicle

L'aparcament del Fener I tancarà d'aquí a un mesFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’aparcament del Fener I, a Andor­ra la Vella, quedarà tancat en un període màxim d’un mes. Així ho va afirmar ahir en consell de comú la cònsol major de la capital, Conxita Marsol, qui va exposar que ja han rebut la carta de la família propietària del terreny informant de la finalització del contracte d’arrendament. En aquest sentit, la consellera de la minoria del PS+I Dolors Carmona va expressar la seva preocupació perquè abans de l’estiu s’iniciïn les obres per construir un centre comercial al terreny en qüestió. “Depenem d’uns aparcaments llogats i en el moment que deixin de ser aparcaments ens podem trobar en un impasse important”, va indicar.

La consellera va sol·licitar a la majoria la creació una taula de treball conjunta per planificar, avançar i preveure “alternatives, ja que hi ha moltes coses que es poden fer i el comú s’ha d’activar per no trobar-nos amb un problema amb l’estacionament de vehicles de turistes i de residents”. La mandatària comunal va respondre als neguits de la minoria afirmant que a la zona cèntrica de la parròquia encara hi ha diversos aparcaments i va exposar que “ens queda el Fener 2, el de l’avinguda Tarragona i el pàrquing privat limítrof al Parc Central”. Marsol va manifestar que malauradament “no hi ha més terrenys per construir-hi aparcaments”, i va acceptar que al centre de la capital falta aparcament consolidat. “Patirem tres anys, però per sort hi acabarem tenint una zona d’estacionament permanent de 800 places, encara que sigui privada”, va assegurar.

La cònsol també va anunciar que des de la corporació plantegen realitzar una prova pilot per incrementar el transport circular a la parròquia. “Tenim un parell d’idees pensades per complementar el transport comunal a la zona de Príncep Benlloch i al centre”, va dir. D’aquesta manera, va assenyalar que la idea és seguir subvencionant el desplaçament públic i “motivar la població perquè camini i deixi els aparcaments per als turistes i visitants”. Marsol va afegir que la implantació de nous hàbits i el transport comunal “agilitzaran el trànsit a la parròquia, serà favorable per al medi ambient i disminuirà el perill dels cotxes”.

Durant la sessió de consell de comú es va aprovar una modificació de l’ordinació dels preus públics per al 2021. Així doncs, el conseller d’Aparcaments i de Patrimoni Natural, Gerard Menardia, va informar que s’ha realitzat una modificació de la targeta PK perquè una mateixa persona en pugui adquirir més d’una i s’habilitarà que les empreses i comerços de la parròquia també puguin disposar d’aquest dispositiu per estacionar en aparcaments públics. “Tindran places a un preu reduït i també s’evitaran que els vehicles d’empreses ocupin indegudament les voravies i utilitzin les places de rotació de la zona blava o la de càrrega i descàrrega”, va asseverar. A més, també va expressar que es modificarà el dispositiu per a les persones amb minusvalidesa, perquè puguin accedir a les places que tenen designades als aparcaments, tot i que aquests estiguin complets.

tracking