justícia

El Superior redueix la indemnització per un accident mortal

El Superior redueix la indemnització per un accident mortalFernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Superior va notificar ahir la sentència que redueix en 14.000 euros la indemnització que ha de pagar el responsable d’un accident de moto mortal que va succeir el 2018. Els magistrats de la sala penal han estimat de forma parcial el recurs presentat per l’asseguradora de l’autor del sinistre i han disminuït l’import relatiu al concepte de patiment premortem del difunt. D’aquesta manera, l’home haurà de pagar un total de 135.000 euros, que es distribueixen en 6.000 euros pel concepte esmentat, 50.000 euros per a la vídua de la víctima i 40.000 euros per a cadascun dels dos fills.

Durant la vista oral davant el Superior, que va tenir lloc el mes passat, la lletrada de l’asseguradora va exposar que l’accident es va produir per culpa de les dues persones implicades, l’autor i el difunt, i va al·legar que la víctima circulava dos cops per sobre de la velocitat permesa a la via, 50 quilòmetres per hora, un fet que va considerar que va contribuir al fet que el succés finalitzés tràgicament. A més, va dir que si la víctima hagués “circulat a una velocitat adequada a la carretera l’impacte hauria estat menor”. Per aquest motiu, va sol·licitar als magistrats del Superior que consideressin la concurrència de culpa en un 40% del difunt i un 60% del seu client, la qual no ha estat considerada per la sala penal. El lletrat de la víctima va sol·licitar que es desestimés el recurs.

Els fets van succeir el 19 de juny del 2018 a la carretera de l’Obac, quan l’autor va realitzar un avançament imprudent en línia contínua amb una motocicleta i va impactar contra el difunt. L’incident es va jutjar en una ordenança penal l’11 de juny del mateix any i a la sentència de la Batllia hi figura que el responsable de l’accident havia de pagar 150.000 euros. També se’l va condemnar a sis mesos de presó condicional per un delicte major d’homicidi per imprudència greu i a dotze mesos de suspensió del permís de conduir.

tracking