Els joves empresaris afirmen que falta cultura emprenedora

Els joves empresaris afirmen que falta cultura emprenedoraEFA

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Empresa Familiar Andorrana (EFA) va celebrar ahir al matí el webinari Emprenedors andorrans a l’era digital, en què els joves empresaris Eva Tomàs, cofundadora i CEO de Manzaning, Virginie Rogé, fundadora de Dietox, i Humbert Sasplugas, cofundador de P de Paola, van explicar els projectes que han tirat endavant i com els han desenvolupat. Els tres empresaris van coincidir que “la cultura emprenedora no està gaire arrelada a la societat andorrana i europea i que no s’ha de tenir por al fracàs”, i van assenyalar que les iniciatives que fracassen són una gran eina d’aprenentatge, segons va explicar l’Empresa Familiar Andorrana.

Humbert Sasplugas va comentar que “el seu fracàs va ser la millor escola de negocis que podia tenir”, i va destacar que la passió en el projecte i trobar un gran equip de persones que creguin en la idea és fonamental, així com que “escollir correctament els socis és vital per a l’èxit i creixement dels projectes”.

Els empresaris van explicar que idees i projectes brillants han fracassat per discrepàncies entre socis. Sasplugas va fundar amb la seva germana P de Paola, que va començar per l’afició que tenia ella per la joieria. Els dos germans van crear una empresa que està present a 112 països i suma més d’un milió de seguidors a les xarxes socials.

Els joves emprenedors van destacar que Andorra és “un gran lloc on arrencar i establir un negoci el cent per cent digital, però que hi ha barreres que fan que l’obertura o establiment de negocis al Principat sigui inviable, especialment per als negocis on el producte comercialitzat és material”. I van destacar que les despeses de la duana s’emporten el marge de comercialització dels productes, tant per importar com per exportar. Finalment, van explicar que troben a faltar un organisme públic que doni suport i consell jurídic, econòmic i fiscal a aquestes empreses que volen treballar des del Principat.

tracking