URBANISME

Indignació veïnal a Escaldes per un pipicà

Els afectats consideren “una aberració” que el comú creï un espai per a gossos prop d’habitatges

Indignació veïnal a Escaldes per un pipicàAGRUPACIÓ D'AFECTATS PEL NOU PIPICÀ

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La construcció d’un nou pipicà comunal a Escaldes indigna un grup de veïns de l’avinguda Josep Viladomat. “De la nit al dia”, denuncia el grup en un comunicat, des de “dilluns l’aparcament comunal a l’altura del Parc de la Mola acull un recinte destinat als orins i les defecacions dels gossos”. El grup, que es fa dir “Agrupació d’afectats pel nou pipicà a Escaldes, assegura que “els veïns dels edificis, les empreses de la zona i els responsables” de l’Hotel Mola Park, que és a tocar del pipicà, “troben una aberració la decisió del comú”.

Segons l’agrupació, el nou pipicà “substituiria el que hi ha sota l’avinguda del Pessebre”, on “els veïns d’aquella zona fa temps que se’n queixen arran de les males olors que genera”. L’agrupació d’afectats assegura que la nova instal·lació del comú “no fa sinó traslladar un problema d’un lloc a l’altre”. El nou pipicà es troba just al costat del camí de la Salita, “un accés transitat per més d’un miler de persones al dia, petits i grans”, apunta l’agrupació.

Els veïns afectats es queixen de “l’opacitat” amb què ha actuat el comú i acusen la cònsol major, Rosa Gili, de no voler rebre’ls. Segons l’agrupació, quan dilluns passat els veïns van adonar-se “que les obres de l’aparcament eren per a un pipicà”, van demanar una reunió amb Gili, que va proposar-los de trobar-se “d’aquí a quatre setmanes”. L’agrupació assegura que és un “pretext” perquè els veïns hagin d’acceptar “els fets consumats”.

Els veïns sostenen que no tenen “res en contra” dels animals de companyia. Sí que consideren, en canvi, que el comú, “amb la cònsol major al capdavant”, està fent “una pèssima gestió” del tema. “No hi ha hagut ni transparència ni diàleg amb els veïns afectats, tot i les greus repercussions sanitàries i de salut pública” que comporta un pipicà situat a prop d’habitatges, com ara “els riscos de leptospirosi i altres malalties greus”.

Els afectats s’han queixat als ministeris de Salut i de Medi Ambient i han obtingut la promesa que seguiran els esdeveniments “amb molta atenció” davant dels riscos per a la salut.

tracking