L'agonia dels comerciants i els hotelers s'allarga sense els turistes

La Generalitat posa fi a la poca esperança que el sector tenia en la Setmana Santa

L'agonia dels comerciants i els hotelers s'allarga sense els turistes

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat ha vetat finalment l’entrada als turistes per Setmana Santa. I l’acord perjudica de nou els de casa. De fet, des del sector turístic del Principat no s’ha posat el crit al cel per una decisió que, de fet, la majoria ja s’esperava. “Des de dilluns passat teníem clar que no hi hauria Setmana Santa”, va lamentar Jordi Pujol, director de la Unió Hotelera. “Tot i això, la notícia que Granvalira i Caldea decidissin obrir les instal·lacions durant les vacances ens va fer dubtar”, va afegir. En aquest sentit, Pujol va admetre que encara mantenien un bri d’esperança. Malgrat tot, l’esperança es va esfumar definitivament amb la compareixença d’Alba Vergés de dimecres.

La titular de Salut de Catalu­nya va anunciar el tancament definitiu als turistes fins passat Pasqua i va allargar, de nou, l’agonia del sector comercial i hoteler del Principat. “No descartem que s’hagi pogut prendre aquesta decisió amb segones intencions perquè les estacions d’esquí de Catalunya es puguin aprofitar d’aquesta situació”, va comentar Joan Babot, president de l’Associació de Comerciants. “Jo crec que els nostres veïns ens tenen por”, va afirmar, recalcant que si realment es tractés d’això seria una actitud molt poc ètica per part de la Generalitat.

Per altra banda, Rosa Pascuet, de l’Associació de Comerciants, també va lamentar que no s’hagi pogut arribar a cap acord. “Em sembla bastant il·lògic que no ens equiparin. És un perjudici molt gran per a tot Andorra”, va explicar, deixant clar que és l’opinió generalitzada dels comerciants. “Nosaltres no ens queixem del Govern d’aquí. El problema ha estat el tancament de la duana. Fa massa temps que estem sota mínims”, va recordar.

Pel que fa a xifres, Jordi Pujol va comentar que amb aquesta perspectiva no s’esperen més d’un 11% o 12% de capacitat per Setmana Santa. També admet que depenent de com vagin els trets la situació encara pot empitjorar.

L'agonia dels comerciants i els hotelers s'allarga sense els turistes

tracking