equipament

La minoria a Encamp i Canillo rebutja l'aeroport a Grau Roig

Alerten que la proposta de la Cambra de Comerç té limitacions que la fan inviable

La minoria a Encamp i Canillo rebutja l'aeroport a Grau RoigFILMAND

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La proposta de la Cambra de Comerç de construir un aeroport nacional a Grau Roig provoca rebuig en les forces de la minoria dels comuns de Canillo i Encamp. Dolors Cabot, consellera del comú de Canillo per Objectiu Comú, va afirmar ahir que, tot i que no coneix el projecte “al detall”, aquesta infraestructura “no és gaire viable”. David Ríos, conseller del comú d’Encamp pel Partit Socialdemòcrata (PS), també va admetre que la informació que s’ha fet pública sobre el projecte és incompleta, però va recordar que un estudi de l’Autoritat Aeronàutica Andorrana (AAA) sobre l’aeroport del qual la direcció de la formació va fer-se ressò dijous “descarta” que l’equipament pugui construir-se. “Encara no podem prendre una decisió ferma sobre la qüestió, però hem d’admetre que el projecte té moltes limitacions”, va matisar Ríos.

Un dels punts que preocupen més Cabot és l’impacte ambiental de les obres i el funcionament regular de l’aeroport. La consellera de Canillo va recordar que la natura és “un tresor que cal conservar” i va mostrar-se preocupada que l’aeroport malmeti aquest patrimoni de manera irreversible. Pensant en el futur, Cabot va fer un crit d’alerta: “Podrem oferir un turisme de qualitat si fem mal a la natura? No podem fer experiments. Si l’aeroport no va bé hem de ser conscients que perdrem aquest espai.”

Més enllà de la manca d’informació sobre l’aeroport, Ríos va lamentar que el Govern no aposti per alternatives al transport aeri. “Passen els anys i no hi ha una estratègia de país”, va afirmar.

Per la seva part, la consellera de la minoria comunal d’Agrupament Encampadà Esther Vidal va explicar que no es posicionarà sobre el projecte “fins que no disposi de la informació necessària”.

tracking