Amiant a l'edifici de Casa Parramon, que s'enderrocarà en les properes setmanes

El plec de bases per dur a terme les obres alerta de la presència del material altament nociu

Amiant a l'edifici de Casa Parramon, que s'enderrocarà en les properes setmanes

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’edifici de Casa Parramon, a la Massana, té amiant. Aquest fet comportarà que s’hagi de prendre mesures extres a l’hora de dur a terme l’enderrocament de la construcció per garantir la seguretat dels operaris. Així s’indica en el plec de bases per definir les característiques tècniques necessàries per executar l’enderroc i retirada de la runa de l’immoble emplaçat al carrer Causes Pies de la Massana. Malgrat que la memòria del plec de bases assenyala que l’estat de conservació general de la construcció és “bona”, tot i que en alguns punts es troben danys d’escassa entitat que no requereixen obres d’intervenció directa sobre els elements estructurals, que són esmenables amb reparacions puntuals de caràcter superficial, al text s’alerta que abans d’iniciar-se els treballs de demolició, es procedirà a la neteja general i desinfecció de l’interior de l’edificació, així com la retirada d’aquells materials que estiguin catalogats com a perillosos.

“En aquest cas, dins de l’edifici existeixen materials amb amiant, per tant, caldrà procedir a la retirada d’aquests elements, seguint les indicacions del pla de desamiantat, amb la finalitat de preservar la seguretat i salut dels operaris implicats i de totes les persones que es puguin veure afectades”, s’indica al plec.

Abans de procedir a la demolició de l’edifici, es retirarà tot el mobiliari, material o maquinària susceptible de ser aprofitat i es tindrà cura amb les instal·lacions existents per poder-les utilitzar en la nova construcció, si s’escau, o es neutralitzaran en cas contrari. Es limitaran les zones de perill i caiguda de runa mitjançant la senyalització i vigilància adequades per evitar l’aproximació de persones alienes als treballs d’enderroc. Si es considera que l’execució pot comportar riscos que posin en perill la integritat dels vianants, se sol·licitarà al comú de la Massana la restricció del trànsit rodat i dels vianants als espais públics afectats, senyalitzant adequadament per impedir de forma permanent el pas per la vorera pròxima a l’obra.

Cal recordar que una esmena dels grups de la majoria al projecte de llei del pressupost del 2021 va incorporar una partida de 80.000 per a l’enderrocament enguany d’un edifici propietat del Govern que es considera que no pot acollir cap organisme públic. Un cop s’enderroqui l’immoble quedarà un solar buit a l’espera que comú i Govern decideixin què volen ubicar en aquest lloc.

Casa Parramon és un edifici amb terreny annex que durant les darreres campanyes electorals ha estat objecte de múltiples propostes per part de les diferents candidatures, amb diferents idees per ubicar-hi organismes oficials i donar-li un ús. Darrerament s’havia convertit en un espai per dur a terme botellons.

tracking