afers exteriors

La polèmica pels 'youtubers' no estarà a l'agenda dels reis d'Espanya

La reina Letícia es reunirà amb la ministra d’Educació per abordar la inclusió escolar

La polèmica pels 'youtubers' no estarà a l'agenda dels reis d'Espanya

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La visita oficial dels reis d’Espanya, dijous i divendres que ve, no abordarà la polèmica per la qual Andorra ha omplert titulars les darreres setmanes a l’estat veí del sud: el trasllat de residència de youtubers. Mitjans espanyols citaven ahir l’agència EFE i la consulta que aquesta ha traslladat al ministeri d’Afers Exteriors veí, comandat per Arancha González Laya, que també acompanyarà els monarques durant el viatge. El ministeri d’Afers Exteriors ha adduït que no és una qüestió que faci part de les relacions bilaterals. “Si és una residència legal, poden pagar els seus impostos allà. El tema no és una qüestió que estigui present a les relacions bilaterals”, van comentar les fonts, que van afegir que ha estat “més una polèmica als mitjans”.

D’altra banda, han transcendit altres detalls dels actes que conformaran la visita. Tal com va informar el Diari, la reina Letícia tindrà una agenda pròpia i la revista digital Vanitatis apunta que mantindrà una reunió amb la ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, durant la qual abordaran el model d'inclusió dels alumnes amb discapacitat en els tres sistemes educatius.

Alhora, i com ja s’havia apuntat, els reis espanyols acudiran a l’escola espanyola María Moliner atès que no podran complir, a causa de les restriccions sanitàries per la pandèmia, amb la trobada amb la comunitat espanyola resident al Principat. Els monarques arribaran dijous al migdia i en la primera jornada mantindran trobades al Consell General i amb els coprínceps (en absència d’Emmanuelle Macron hi assistirà el seu representant, Patrick Strzoda) i també visitaran el comú de la capital. A la nit se celebrarà un sopar en el seu honor. L’endemà visitaran l’església de Santa Coloma, l’escola María Moliner i, finalment, Ordino, que acollirà el dinar que donarà per finalitzat el viatge, el primer d’Estat des del novembre del 2019.

tracking