Consell de comú

Escaldes tira endavant un nou paquet d'ajudes a empreses i autònoms

La minoria reconeix que s’ha treballat conjuntament però que no era suficient

Un instant de la sessió del consell de comú d'aquesta tardaEduard Piera

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú d’Escaldes-Engordany ha aprovat l’ordinació d’ajudes a empresaris i autònoms per al 2021. El punt al consell de comú s’ha tirat endavant amb els vots a favor de la majoria i abstenció de la minoria. El conseller de DA, Jordi Vilanova, ha dit que “és cert que a diferència de l’octubre n’hem parlat en comissió, i s’ha inclòs alguna millora, però no és suficient encara per votar-hi a favor”. Entre els principals canvis s’inclou a les exempcions els guals d’empresa o els rètols. Es baixa el topall d’ingressos del 35 al 20% “amb la voluntat d’arribar a més empreses” tal com ha indicat el cònsol menor i conseller de Finances, Quim Dolsa.

La minoria tampoc ha votar a favor de la creació d’una ordinació de serveis socials perquè “duplica funcions” segons ha dit la consellera de DA, Núria Barquín, que ha lamentat que “no s’ha treballat en comissió”.

El consell de comú ha començat amb un sentit minut de silenci pels dos joves traspassats aquest cap de setmana. Igualment se li ha fet entrega al cap de servei de circulació Carles Bozó, de la medalla d’honor de la parròquia pel quart de segle de serveis.

ADN Caní

En la roda de premsa posterior al consell de comú, Gili ha titllat de “devastador” l’informe dels veterinaris sobre l’utilitat de l’ADN Caní.La cònsol major ha refermat la posició contrària del comú sobre el servei i ha dit que “no funciona i l’informe dels veterinaris ès devastador. Parlem de molts diners, i valdria la pena que es repensés les posicions”.

tracking