Mobilitat

L'ATA vol que els conductors de patinet s'hagin d'assegurar

L’Associació de Taxistes d’Andorra alerta que els ginys són un risc afegit

L'ATA vol que els conductors de patinet s'hagin d'assegurarFernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

L’Associació de Taxistes d’Andorra (ATA) demana als polítics que negocien el projecte de llei del Codi de Circulació al Consell General que hi incloguin una esmena que obligui els conductors de patinets elèctrics, un vehicle cada vegada més utilitzat a les vies urbanes, a contractar una assegurança. Si una esmena del grup liberal s’aprovés, l’edat mínima per circular amb patinet o vehicle de mobilitat personal (VMP) per les vies i els espais públics seria de 14 anys.

Carlos Felipe da Cunha, president de l’ATA, la principal associació de taxistes del país, recorda que la circulació de patinets elèctrics i, en general, de VMP per les vies urbanes d’Andorra és un factor de risc afegit a la circulació. Per aquesta raó, Da Cunha defensa que els conductors d’aquesta mena de vehicles haurien d’estar obligats per llei a conduir assegurats. “Els taxistes andorrans no volem tenir problemes ni haver de patir per això”, va concloure Da Cunha.

sí a les sancions

D’altra banda, el president de l’ATA va afirmar que està d’acord amb la proposta dels grups de la majoria, que comparteix el PS, d’endurir les sancions per l’ús del telèfon mòbil amb el volant a les mans. Si s’aprova aquesta modificació, les multes passaran a ser de 201 a 400 euros, en comptes de la multa entre 101 i 200 euros que es contempla en el text original.

Finalment, Da Cunha va explicar que l’ATA es reunirà aquesta setmana per valorar la proposta del comú d’Escaldes-Engordany de posar en marxa un servei de bus a demanda al juny.

tracking