Civisme
Camp es mostra “sorprès” per l'informe veterinari
Els professionals van informar dijous els cònsols que farien pública l’opinió contra l’ADN caní
Els cònsols no s’esperaven que els veterinaris fessin públic l’informe que impacta directament contra la línia de flotació del projecte del cens de l’ADN caní. Així ho va manifestar el cònsol major de Canillo, Francesc Camp, que va dir que estava “sorprès” per la publicació d’aquest document que marca un posicionament rotundament contrari a la voluntat dels comuns per part del sector veterinari. Camp va indicar que entre avui i demà esperen poder reunir-se amb els representants del sector veterinari per aclarir la situació i conèixer el perquè d’aquest posicionament tan dur.
Per contra, segons va poder saber el Diari, els representants dels veterinaris ja van traslladar als comuns, dijous de la setmana passada, que farien públic el seu posicionament, atès que consideraven que no se’ls estava escoltant i que les corporacions parroquials no atenien les recomanacions i els exemples que els donaven de casos on s’havia intentat implantar el sistema, com a la Seu d’Urgell, i que s’havia desestimat a causa de les dificultats d’implantar el cens.
En aquest sentit, les mateixes fonts del món veterinari van explicar que s’havia trigat més d’una dècada a aconseguir que el 75% dels cans portessin el microxip, i que pretendre que en uns mesos s’assolís el 70% de cens mitjançant l’ADN era una quimera inassumible. Finalment, un altre dels dubtes que planegen sobre la normativa de l’ADN caní és la custòdia de les mostres. Fonts consultades van explicar que hi ha dubtes fonamentats que en cas que se sancionés d’acord amb una recollida, aquesta pogués quedar anul·lada si l’afectat ho porta a la Batllia.