INFRAESTRUCTURES

FEDA inicia la construcció de l'edifici de l'ETR de la Gonarda

Està previst que les obres durin 18 mesos, i que la infraestructura estigui enllestida a finals del 2022

FEDA inicia la construcció de l'edifici de l'ETR de la Gonarda

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

FEDA iniciarà el proper 7 d’abril la construcció de l’edifici de la futura Estació transformadora i repartidora de la Gonarda, així ho ha informat la compañía en un comunicat. Aquesta infraestructura, segons afirmen, ja estava prevista a la xarxa elèctrica des de l’any 1991 i és necessària actualment per poder garantir el creixement del subministrament elèctric de les Valls del Nord amb bona qualitat.

FEDA indica que permetrà descarregar l’ETR d’Encamp i optimitzar així, el repartiment del consum elèctric entre les dues valls. Aquests treballs donen continuïtat als iniciats al 2019 de construcció de l'edifici i instal·lació dels equipaments elèctrics. Està previst que aquestasegona fase duri 18 mesos, i per tant es preveu que la infraestructura estigui enllestida a finals del 2022.

FEDA afirma que aquesta infraestructura es tracta d’una estació de transformació i repartiment d’energia elèctrica d’alta a mitja tensió (de 110kV a 20kV). Per tant, l’electricitat es transportarà fins a aquesta ETR en alta tensió i es transformarà a mitja tensió per poder-la distribuir a les parròquies de la Massana i Ordino a través de les línies elèctriques. Aquesta nova instal·lació s'ha fet necessària davant el creixement de la demanda elèctrica per als propers anys.

tracking