Política

La justícia ratifica la dissolució com a partit de Podem Andorra

L’assemblea ciutadana va acordar al novembre el final de la formació

La justícia ratifica la dissolució com a partit de Podem Andorra

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Podem Andorra, el partit polític que l’any 2014 va crear, promoure i dirigir Joan Seguí, qui va morir el maig de l’any passat per Covid-19 en un hospital de Barcelona en què es trobava ingressat per un càncer, s’ha dissolt. La justícia, concretament la sala administrativa del Tribunal Superior, va ratificar el 18 de març l’acord de dissolució que va adoptar la formació el 5 de novembre passat. Una decisió que va prendre l’assemblea ciutadana extraordinària de Podem Andorra convocada a tal efecte.

Segons s’indica a la sentència del Superior, un dels membres de Podem Andorra actuant en nom i representació del partit polític va interposar una demanda en què sol·licitava la ratificació de la dissolució de la formació acordada per l’assemblea ciutadana extraordinària. En la demanda es feia constar que l’entitat no disposava de cap patrimoni ni de cap romanent que calgués aplicar, i sol·licitava la cancel·lació de la inscripció en el Registre de partits polítics. La Fiscalia, que va demanar còpia autèntica dels estatus del partit polític, va demanar la ratificació de la dissolució dels partits polítics.

Al text s’indica que, segons la certificació acompanyada a la demanda, Podem Andorra “es troba en situació de cessament de tota activitat i funcionament; el Consell Ciutadà ha quedat sense activitat; no hi ha lideratge ni direcció en el partit; es compta en l’actualitat amb només dos afiliats, i el partit no disposa de cap patrimoni ni d’ingressos, el que impedeix totalment la seva subsistència”.

Per aquestes circumstàncies, l’assemblea ciutadana extraordinària celebrada el 5 de novembre del 2020 va acordar la dissolució del partit polític, cessar els òrgans directius i nomenar un liquidador amb l’exclusiva finalitat de dur a terme les formalitats escaients per formalitzar la dissolució i cancel·lar la inscripció en el Registre de partits polítics.

Sobre la base de les circumstàncies exposades, s’indica a la sentència, i davant l’absència de qualsevol element que pugui suposar un obstacle a la plena virtualitat de la decisió adoptada pel partit en ordre a la seva dissolució, “procedeix a ratificar l’acord que va adoptar en aquest sentit l’assemblea ciutadana extraordinària, en la sessió de 5 de novembre del 2020”.

tracking