SANCIONS

Multes de 300 a 1.500 euros a nou propietaris de gossos de races perilloses

Són motiu d'infracció no portar collar o morrió quan es tracta de gossos considerats perillosos

Tramitades 29 sancions a amos de gossos perillosos

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat ha fet públiques nou multes a propietaris de gossos de races potencialment perilloses, segons el Butlletí Oficial que s'ha publicat avui.

Segons publica el BOPA, l'organisme ha acordat imposar aquestes sancions als propietaris per la comissió d’infraccions tipificades a la Llei 11/2016, del 28 de juny, sobre tinença i protecció d’animals i al Reglament sobre la tinença dels gossos considerats potencialment perillosos, del 3 d’abril del 2013.

Les sancions són variables segons l'especificitat de cada cas. D'una banda, s'han incoat quatre sancions de 600,01€ i tres de 300,01€.

Una altra arriba als 780,02€ segons indiquen, perquè el gos de raça potencialment perillosa anava sense identificar, sense registrar, sense el morrió posat, sense documentació i sense l’assegurança obligatòria per la tinença de gossos potencialment perillosos.

La multa més alta assoleix els1560,03€ perquè, segons informa el BOPA, el gos anava sense morrió i sense lligar en un espai d’ús públic. A més aquest animal no tenia l’assegurança obligatòria per aquest tipus d’animals ni es disposava de la tarja d’identificació corresponent

L'organisme indica que el pagament s’haurà de fer dins del termini d’un mes a comptar de l’endemà de la data de publicació dels edictes alButlletí Oficial del Principat d’Andorra, amb l’advertència que, en cas de no fer-se, se seguirà el procediment conforme a la llei.

tracking