Política

El PS denuncia que el Govern no compleix les resolucions del Consell

López critica que no s’hagin entregat els informes tarifaris pendents del juny del 2020

El PS denuncia que el Govern no compleix les resolucions del ConsellPS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Partit Socialdemòcrata va criticar ahir amb duresa l’acció de Govern i van afirmar que l’executiu “sistemàticament” incompleix les resolucions del Consell General. En aquest sentit, el president del grup parlamentari, Pere López, va anunciar que la seva formació formularà una pregunta “punyent” i que demanarà a l’executiu “què és per a ells l’activitat parlamentària”, atesos els incompliments “dels calendaris que s’acorden i que estan publicats”. El líder socialdemòcrata va posar d’exemple que “el juny de l’any passat s’havia de presentar un informe sobre la situació de les tarifes de FEDA i l’STA i que nou mesos després no en sabem res. Li tornem a demanar al Govern que ens digui com està”. López va afegir que “es voten les coses per quedar bé, perquè és difícil votar en contra de determinades propostes, però un cop fet, queda en un calaix”.

Un altre dels trets que va posar en relleu el president del grup del PS és que “no han reunit la taula que ha d’abordar la reforma de les pensions, i aquest és un tema molt sensible per a la societat”. En aquest sentit, va remarcar que cal “responsabilitat política” davant dels incompliments dels acords i que caldria estudiar “mesures”.

Per la seva part, la presidenta suplent del grup, Judith Salazar, va lamentar que “no avancem en la ratificació de la Carta Social Europea”, ja que “es compleixen molts dels articles i no entenem per què no es ratifica”. Salazar va recordar que “el 2004 es va signar una part del contingut i es va acordar que s’aniria ratificant de mica en mica, però 17 anys després, on som? Per què no es continua amb el compromís en l’àmbit internacional? Hem de poder donar la imatge que som un país alineat als estàndards interna­cionals”.

tracking