Televisió

L'empresari Christian Pérez inverteix en el canal de televisió català 8TV

És un dels socis que han comprat el múltiplex de quatre llicències de TDT al Grup Godó

L'empresari Christian Pérez inverteix en el canal de televisió català 8TVARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’empresari andorrà Christian Pérez és un dels inversors que han adquirit les llicències de televisió agrupades en un múltiplex que eren del Grup Godó i que comptaven amb el canal 8TV com a punta de llança. Juntament amb Pérez, l’advocat espanyol Borja García-Nieto i el popular empresari italià del sector audiovisual Nicola Pedrazzoli adquiriran tot el paquet, sempre que el Consell de l’Audiovisual de Catalunya hi doni el vistiplau.

El múltiplex, que compta amb quatre llicències de TDT, no s’ocuparia tot pels nous inversors. Seguint el que ja va aplicar el Grup Godó, dues de les quatre posicions es llogarien. Actualment, les freqüències que estan llogades són sota la llicència de Barça TV i de FibracatTV, una fórmula que podria continuar, mentre que les altres dues on actualment hi ha 8TV i Bom Cine passarien a convertir-se en canals de caire generalista, tot i que amb òptiques diferents. L’operació de compravenda del múltiplex podria ser de deu milions d’euros. Cal recordar que un dels socis d’aquesta operació, Nicola Pedrazzoli, és un històric de l’audiovisual català des de principi de la dècada dels 2000, amb l’arribada de la televisió digital terrestre. L’empresari d’origen italià va impulsar el ja desaparegut Canal Català, que s’emetia en diversos punts de Catalunya emprant les freqüències que hi havia destinades per a televisions locals. Després que aquest projecte no acabés de reeixir, l’any passat Pedrazzoli va crear un nou canal de televisió, TeveCat. En aquesta ocasió, el nou projecte de l’empresari va néixer a partir de la cessió de la llicència de TDT que tenia el grup de comunicació Hermes, des d’on es podia veure el canal ElPuntAvui TV.

Així doncs, amb aquesta venda, el grup Godó, propietari de La Vanguardia, abandona el negoci de la televisió després que hi desembarqués fa gairebé 18 anys, quan va aconseguir la concessió del múltiplex per part de la Generalitat. Després de diversos intents per aconseguir una televisió privada catalana que pogués competir amb TV3, en què destaca l’acord amb Mediaset, que va estar vigent entre el 2015 i el 2017. En els darrers anys, però, la sortida dels bucs insígnia com Josep Cuní o Alfons Arús van ser l’estocada al projecte.

tracking