Òbit

Mor als 80 anys l'expolític i empresari Climent Palmitjavila

Havia estat conseller general, conseller del comú de Canillo i president dels pagesos i ramaders

Mor als 80 anys l'expolític i empresari Climent Palmitjavila

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’expolític i empresari Climent Palmitjavila va morir dimecres als 80 anys a Canillo. El difunt havia ocupat càrrecs de responsabilitat durant diferents mandats com a conseller general en diverses legislatures i al comú i havia estat president de l’Associació de Pagesos i Ramaders durant molts anys. La família va anunciar ahir que el funeral se celebrarà en la més estricta intimitat per respectar les mesures sanitàries per la pandèmia.

L’ex-polític canillenc era un destacat empresari de la parròquia, on van tenir un càmping de referència per als turistes durant molts anys. A les eleccions comunals del 2011 va ocupar un dels llocs de suplent de la candidatura de DA que liderava Josep Mandicó. I el 2018 va estar vinculat al grup d’opinió Virtus Unita Fortior, que formaven polítics en actiu i d’altres que havien ocupat càrrecs de responsabilitat pública. Palmitjavila formava part del Consell General que amb Josep Pintat com a cap de Govern va signar l’acord duaner amb la Unió Europea el 1990.

Climent Palmitjavila Torres, de casa Som de Canillo, va néixer el 1940 a un poble d’Hérault i cinc anys després va tornar amb la família a la parròquia canillenca, on es van dedicar sempre a l’agricultura i la ramaderia.

tracking