Òbit

La mort d'un home de 63 anys eleva fins a 117 les defuncions

La mort d'un home de 63 anys eleva fins a 117 les defuncionsFernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La mort d’un home de 63 anys que estava ingressat a la planta Covid de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell suposa la defunció 117 al Principat de persones amb Covid-19 des que va començar la pandèmia mundial ara fa poc més d’un any.

En el seu report diari, el ministeri de Salut va informar també de la creixent pressió sobre el sistema sanitari, ja que en les darreres hores s’han registrat tres nous ingressos a l’ala habilitada per tractar pacients de coronavirus, cosa que eleva fins a 35 les persones internades. D’aquestes, cal destacar que 11 es troben a la unitat de cures intensives, de les quals 9 estan intubades, ja que necessiten ventilació mecànica. Malgrat l’increment de pressió sobre el sistema sanitari, la planta de Covid Geriàtric que està preparada al centre sociosanitari d’El Cedre segueix sense tenir ingressos.

Un dia més, els casos actius a Andorra van tornar a pujar, i ahir es va superar la barrera dels 600 contagis, arribant fins als 629, que a la pràctica suposa 31 casos més que els que hi havia el Divendres Sant. Amb aquestes xifres, el nombre total de persones que han contret el coronavirus d’ençà que va començar la pandèmia és de 12.174, després que en les darreres 24 hores el ministeri de Salut hagi detectat un total de 59 casos nous. En relació amb les persones que es van contagiar i que han pogut superar la malaltia, la xifra actual és d’11.428, ja que durant l’últim dia 28 pacients han rebut l’alta.

Pel que fa al procés de vacunació, segons les dades de les facilitades ahir pel Govern, en les darreres 24 hores es van administrar un total de 1.015 vaccins, que fan elevar la xifra d’inoculacions des que van arribar les primeres dosis fins a 11.670. Finalment, i en relació amb el sistema escolar, actualment hi ha aules que es troben sota vigilància activa, 16 totalment confinades i 9 amb aïllaments parcials, mentre que 39 es troben sota control passiu per part del ministeri.

tracking