higiene

L'informe del cens caní l'ha fet l'adjudicatària

Els veterinaris denuncien que l’anàlisi no és vàlida perquè està feta per una part interessada

L'informe del cens caní l'ha fet l'adjudicatàriaFernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Els comuns van entregar ahir als veterinaris l’informe que han elaborat per donar resposta als dubtes que havien plantejat els professionals sobre el cens caní a través de l’ADN. La sorpresa dels veterinaris va ser que l’informe que se’ls va presentar està elaborat per la mateixa empresa que té la concessió per dur a terme les anàlisis. Segons fonts comunals, l’empresa que ha realitzat l’informe és Vetgenòmics, una empresa participada per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) que es va presentar -i va guanyar- el concurs dels comuns a través d’una societat que forma part d’una UTE amb laboratoris Pasteur -les bases del concurs obligaven a tenir un soci andorrà-.Tot plegat va indignar els veterinaris que van denunciar que no pot ser vàlid un informe realitzat per una part interessada.

La reunió es va dur a terme ahir de manera telemàtica i per part dels comuns hi van assistir el cònsol menor d’Andorra la Vella, David Astrié, la cònsol menor d’Ordino, Eva Choy, i el de Canillo, Marc Casal. No hi va haver representació ni de Sant Julià, ni d’Encamp, ni de la Massana, malgrat que també participen en el projecte. Segons els veterinaris, els cònsols no van voler debatre sobre el projecte i únicament van indicar que l’informe que han elaborat els reafirma en la necessitat de tirar endavant el cens caní.

Per part de les corporacions comunals sempre s’ha defensat que el cens caní mitjançat l’ADN respon a la necessitat de millorar la higiene en els espais públics i la bona convivència a les places i carrers i asseguren que en cap cas hi ha un afany recaptatori en el projecte i que justament el que es pretén és acabar amb les males pràctiques dels propietaris de gossos incívics. En tot cas, en un comunicat a la premsa, la setmana passada els comuns es van comprometre a informar els ciutadans sobre l’evolució del projecte tan aviat com es prengui la decisió final i van afirmar que entenien que aquesta ha de ser “consensuada amb els veterinaris, ja que són part ineludible del procés d’elaboració del cens caní mitjançant l’ADN”.

tracking