ensenyament

Estudien fer dos edictes per als docents que van perdre la plaça

Vilarrubla es compromet a analitzar si és possible, tant per pressupost com per tipologia, crear dos llocs per pal·liar l’error del darrer concurs

S'oferiran tres nous cicles d'FP a partir del setembreFernando Galindo

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

La ministra d’Educació, Ester Vilarrubla, es va comprometre ahir a estudiar si és possible fer dos edictes més per tal que els dos docents que s’han vist perjudicats per un error de l’administració puguin aconseguir una plaça fixa. Així els ho va comunicar a la vintena de professors i als representants del Sindicat d’Ensenyament Públic (SEP) amb qui va mantenir ahir una reunió, remarcant que “no ho puc assegurar perquè cal tenir en compte el pressupost i la tipologia de les places”. En concret, els dos professors a qui es va comunicar per error que havien guanyat una plaça i que dos dies després van saber que havia estat una equivocació treballen les matèries de filosofia i tecnologia.

En aquest sentit, la titular de la cartera d’Educació va deixar clar que no és cap tracte de favor, sinó que la llei ja preveu que les persones que aproven l’edicte però que no aconsegueixen un lloc fix perquè hi ha candidats que han tret millor nota tenen reserva de plaça durant 18 mesos. Dit d’una altra manera, si durant aquest període de temps algú es jubila, deixa el seu lloc de feina o surten nous edictes, els que estan amb reserva de plaça ja no han de repetir els exàmens i aconsegueixen directament la plaça.

Més controls i comunicació

La reunió, que la ministra va considerar que “ha sigut molt productiva”, també va servir per abordar els neguits i les queixes del sector educatiu. En concret, el col·lectiu docent va posar sobre la taula el seu malestar per la comunicació per part del departament de recursos humans del ministeri i per l’error en el procés. També van posar sobre la taula la necessitat de modernitzar el model de proves actuals. Tot plegat va ser ben rebut per part de la ministra, que es va comprometre a estudiar les peticions i tenir-les en compte. També va reiterar que s’intensificaran els controls en els processos de selecció per tal que no es torni a repetir un error com el del darrer edicte.

Cal recordar que l’error en la comunicació del resultat de l’edicte va causar indignació no tan sols entre els afectats, sinó també entre els companys de professió. Fins a tal punt que un grup de professors va decidir impulsar una recollida de signatures per denunciar la “falta de professionalitat, rigor i transparència sense precedents”. En el text que acompanyava la recollida de signatures s’afirmava que “cal qüestionar certs aspectes sobre el procediment, la selecció final i el tracte dels candidats”. “Creiem que val la pena parlar clar, no pot ser que es tardi gairebé un mes a dir el nom dels candidats que han superat el procés de selecció i dos dies més tard es comuniqui que hi ha hagut un error i que persones a qui s’havia anunciat que tenien una plaça adjudicada de cop es quedin a fora”, s’incloïa a la carta.

La ministra va admetre que “és cert que hi va haver un error però això no ha de tacar tot el procés”. “Hem donat la cara, que és el que ens toca, i hem escoltat els professors per millorar en tots els processos”, va deixar clar.

tracking