Sanitat

La videotrucada amb el metge s'integrarà a la futura app Salut

Salut convoca un concurs per adquirir un programa que faciliti la consulta telemàtica

La videotrucada amb el metge s'integrarà a la futura app Salut

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El Govern va aprovar dimecres el decret que inclou a la nomenclatura de la CASS les visites mèdiques no presencials i que estableix una tarifa de 15,7 euros per a aquelles que tinguin com a objecte “intercanvi d’informació o tramitacions” amb el facultatiu, sigui de capçalera o especialista. Però el projecte de Salut va més enllà i pretén instaurar les eines que facilitin l’impuls de les noves tecnologies en la relació del pacient amb el sistema sanitari. Ja fa dies que es treballa en el desenvolupament de l’aplicació que ha de permetre a l’usuari tenir accés a la seva informació mèdica, l’anomenada app Salut, i ara s’ha convocat un concurs per a l’adquisició d’un programari que integri la videonconsulta amb el metge a la futura aplicació i a la història clínica compartida. El concurs consta d’un segon lot per fer possible una passarel·la de pagament de les visites a distància.

El ministeri cerca la transformació digital de la sanitat i sumar la telemedicina amb una solució informàtica que ha de permetre també descarregar de feina administrativa els professionals sanitaris i millorar la continuïtat assistencial sense un increment del cost, segons s’apunta al plec de clàusules del concurs. Es demanen un seguit de requisits per al programari, des que prevegi un xat entre metge i pacient que permeti la comunicació asincrònica fins a les opcions de videoconferència i també trucada de veu, o que es pugui intercanviar documentació i gravar la sessió. S’estableix que el ciutadà demanarà la cita mèdica a través dels canals habituals i que podrà triar si serà presencial o telemàtica. El professional mèdic accedirà a la plataforma a través de la història clínica i des d’aquesta haurà de poder enviar també l’acció de pagament i rebre la notificació del cobrament. La forma de pagament serà a través de targeta o del compte bancari i s’hi han d’incloure les modalitats en funció de si és via preferent o una consulta privada. També s’ha de poder reflectir si la CASS cobreix la totalitat de la prestació. El facultatiu haurà de fer constar si ha tramès receptes o proves al ciutadà i el registre clínic de la consulta. Les ofertes es podran presentar fins al 17 de juny.

L’1 de juny entrarà en vigor el primer pas per a aquesta regulació de les visites a distància, que és el decret que estableix que qualsevol visita telemàtica amb contingut mèdic tindrà la mateixa tarifa CASS que si es tractés d’una visita presencial (23,60 euros en el cas dels capçaleres i 29 per als especialistes) però que hi haurà una tarifa rebaixada per a les visites de caire administratiu.

tracking