Reportatge

Mir, reinterpretat

Una vintena de joves artistes es reuneixen davant de l’Espai Columba per recrear el quadre que el pintor català va pintar als anys 30 del segle XX sobre l’església de Santa Coloma

Mir, reinterpretatV. G.

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

Una vintena de persones, la majoria infants i joves, s’aplegaven ahir al migdia davant de l'Espai Columba. Armats amb un cavallet, un joc de pinzells i una paleta per barrejar els colors, tenien un repte imponent: recrear el quadre Prats de Santa Coloma, la interpretació que va fer el pintor català Joaquim Mir (1873-1940) del paisatge que envoltava als anys 30 del segle XX l'església preromànica de Santa Coloma. És una imatge que contrasta amb la zona tal com la coneixem avui dia: els únics senyals d’activitat humana que hi veiem són els camps llaurats, els pagesos que treballen la terra i, al fons, el temple cristià.

Entre els participants hi havia des de petits artistes que aprenien les primeres beceroles de les tècniques de pintura fins a experts en la matèria. Alba Pampalona, historiadora de l’art de la Seu d’Urgell i aficionada a la pintura des de petita, va apuntar al Diari que ja coneixia l’obra de Mir abans de participar en la trobada. “Estic molt pendent de l’agenda dels museus d’Andorra i quan vaig veure aquest esdeveniment no me’l vaig voler perdre”, va explicar.

L'obra de Mir forma part de la Col·lecció d'Art de Crèdit Andorrà i fins al 9 de gener del 2021 podrà veure’s a l’exposició Talents amb denominació d’origen. De Rigalt a Puigdengolas, que acull el Museu Carmen Thyssen d’Andorra.

La trobada d’ahir forma part dels actes que han organitzat les institucions museístiques del país amb la col·laboració del ministeri de Cultura i Esports del Govern per celebrar el Dia Internacional dels Museus, que s'escau el proper dimarts 18 de maig. Durant aquest dia i el cap de setmana els museus d'Andorra faran portes obertes. Per visitar les exposicions, però, és recomanable fer reserva prèvia, ja que les places són limitades.

tracking