bombers

Dispositiu de rescat d'un excursionista francès que apareix sa i estalvi a l'Arieja

Dispositiu de rescat d'un excursionista francès que apareix sa i estalvi a l'AriejaARXIU

Publicat per

Creat:

Actualitzat:

El cos de bombers va activar divendres al vespre un dispositiu de cerca per trobar un excursionista francès de 28 anys que havia dissenyat una ruta de 20 dies per creuar els Pirineus i que passava per Andorra. Cap a les onze del matí havia avisat la seva parella que havia arribat al Pas de la Casa i va acordar que apagaria les dades del mòbil, però que s'aniria connectant cada certes hores. Amb tot, no va tornar a contactar amb la família i des de les autoritats franceses van avisar els bombers d’Andorra per mirar si el podien localitzar per descartar que hagués patit cap incident.

Finalment,va ser localitzat sa i estalvi cap a les dues de la tarda d’ahir a l'Arieja. Va ser ell mateix qui quan va recuperar la cobertura va contactar amb la seva família per explicar on era.

Els membres del grup de rescat de muntanya del cos de bombers el van estar buscant per la zona del refugi de Siscaró, Cabana Sorda i Incles, mentre que durant el matí la policia va fer enquestes a nivell urbà per tal de determinar si va baixar a alguna població arran de les tempestes de la nit i matinada de divendres a dissabte. Finalment, però, per causes que es desconeixen, es va desviar de nou cap a territori francès i va seguir amb la ruta després de contactar amb la família.

tracking