cultura

'Les dues nits d'ahir' s'enduu tres premis al festival Ull Nu

El llargmetratge va ser guardonat pel jurat, pel jurat jove i pel públic

'Les dues nits d'ahir' s'enduu tres premis al festival Ull NuULL NU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després de cinc dies de festival, l’Ull Nu es va donar ahir oficialment per acabat. “Jo crec que ha estat l’edició més completa que hem fet i de la qual hem estat més contents” opinava Héctor Mas, el director del Festival.

El Festival ha projectat un total de tres llargmetratges, un migmetratge i 22 curtmetratges de joves creadors procedents d’arreu del territori dels Pirineus. Dissabte va tenir lloc l’entrega de premis, on va arrasar el llargmetratge Les dues nits d’ahir (2019), que es va endur un triple reconeixement al millor llargmetratge per part del jurat, el jurat jove i el públic. Es tracta d’una òpera prima que sorgeix dels Treballs de Fi de Grau dels alumnes de la Universitat Pompeu Fabra, Pau Cruanyes i Gerard Vidal, i que tracta del procés de dol a la qual s’enfronten una colla d’amics. “La decisió va ser unànime.

Tothom tenia clar que era l’obra guanyadora. És una pel·lícula feta amb molta estima, que té una temàtica molt jove i que mostra els personatges amb molta proximitat” explicava, Mas. Per altra banda, l’altra guanyadora del vespre del dissabte va ser el curtmetratge autobiogràfic L’estrany (2020) d’Oriol Guanyabens, una història d’abusos molt dura que posa la mirada a un nen solitari i introvertit que es veu abocat en una experiència traumàtica. “El jurat va destacar-ne la seva gran sensibilitat” apuntava en aquest cas, Mas.

Mas va destacar la gran acollida per part del públic, que va deixar en sold out la majoria de projeccions. “De cara a l’any que ve ens agradaria intentar atreure de nou els participants que han vingut a aquesta edició per a dur a terme tallers i propostes”, afegia.

tracking